Uutiset netissä, olkaa hyvä

”Jos on nettisivut, on olemassa.” Voiko sen enää tyhjentävämmin sanoa.

Internetissä olevasta lisäpalvelusta on tullut lehdelle kuin lehdelle tärkeä keino olla olemassa. Nettiä käytetään niin markkinointiin, lisätietojen antamiseen kuin ihan oman kulttuurin luomiseen.

Tämän päivän nuoret ovat kasvaneet television ja tietokoneen kanssa. He eivät enää sulkeudu sadepäivinä omaan huoneeseensa lukemaan kirjoja ja sarjakuvia karkkipussin kera, he napsauttavat päälle telkkarin tai tietokoneen. Tai molemmat. Lukeminen on siirtynyt paperilta ruudulle, mikä ei välttämättä ole yksiselitteisen hyvä asia.

Lehti lehtenä ei ole kuitenkaan vielä häviämässä, mutta lukutottumukset ovat muuttumassa. Meikäläiselle ei ole niin tärkeää, onko lehden uutinen päivän vanha, onhan iltauutiset, joista saa ajantasatiedon. Mutta entäpä tämän päivän teini-ikäiset? Onko reaaliajassa elävässä maailmassa vuorokauden viive liikaa?

Lehtien rooli on muuttumassa. Uutisten välittämisen sijasta lehdet tulevaisuudessa tarjoavat entistä enemmän taustoja, elämyksiä ja mielipiteitä. Jos lehden lukija muuttuu, myös lehden on muututtava.

Yhtenä merkkinä nykyisestä kiivaasta tahdista olemme avanneet suomenkielisen uutispalvelun sivuillemme. Tarkoituksena on päivittäin etsiä pelimaailman tapahtumat ja siirtää ne kaikkien lukijoidemme ruudulle mahdollisimman pian. Uutispalvelu löytyy osoitteesta www.pelit.fi ja se on kaikille avoin.

Samaan aikaan on auennut myös peliarvostelutietokantamme. Arvostelut on siirretty nettiin Pelit-lehden synnystä vuonna 1992 lähtien aina viime vuoden loppuun asti. Tietokannasta on näppärä tarkastaa, kannattaako halpakorista löytynyt peli ostaa tai mitä ylisanoja arvostelijat ovat System Shock 2:n edeltäjille vuodattaneet.

Arvostelut löytyvät tutusta osoitteesta www.pelit.fi ja ovat kaikkien tilaajiemme vapaasti käytettävissä.

Tuija

P.s. Aloitamme tässä lehdessä tekijöiden esittelyn yleisön pyynnöstä. Toimituksesta esittelemme nyt päätoimittajan sekä toimittajat Niko Nirvi ja Kaj Laaksonen. Kukin kehuu itseään omin sanoin.

Tweet about this on TwitterShare on Facebook

Ei kommentteja tekstiin “Uutiset netissä, olkaa hyvä”

Jätä kommenttisi


Catchable fatal error: Argument 2 passed to XenForo_Model_Thread::canReplyToThread() must be an array, boolean given, called in /usr/www/users/pelitf/wp-content/plugins/xenword-1.0.0.9/includes/xenword-comments.php on line 421 and defined in /usr/www/users/pelitf/forum/library/XenForo/Model/Thread.php on line 893