Blam! Machinehead – Ammu se alas!

Vuoteen 2030 mennessä koko maapallo on miltei elinkelvottomaksi saastunut, lähes koko väestö on kuollut ja harvat selviytyjät asuvat piilossa maan alla. Vastuuhenkilö hallitsee maanpintaa koneen ja ihmisen sekasikiöksi muuttuneena. Kuka uskaltautuu antigravitaatioliituriin ja ampuu häntä pelastavalla ohjuksella? Vapaaehtoisia?

PlayStationin Blam! Machinehead on saanut kyseenalaisen kunnian kääntyä PC:lle. Ikävä tosiasia on, että käännökset eivät yleensä ole lähelläkään alkuperäistä, sen enempää graafisesti kuin pelattavuudeltaankaan.

Pelinä Blam ei tarjoa mitään uutta. Liiturilla suihkiva pelaaja kahlaa ennen pääpahista läpi parikymmentä samalla kaavalla tehtyä kenttää. Ensin on löydettävä avain, jolla aukeaa tie seuraavan avaimen luokse. Neljännellä avaimella pääsee teleporttiin, josta varpataan seuraavaan kenttään. Välillä joutuu tekemään muutakin, kuten tuhoamaan jättiläishämähäkkien pesiä tai aktivoimaan satelliitteja.

Pelaajan henkiriepua tavoitteleva joukko mielikuvituksellia hirviöitä on yksi Blam! Machineheadin parhaita puolia. Oma suosikkini on vieteriukkoa muistuttava koikkelehtija, joka nauraa sairaan kuuloisesti sohiessaan pelaajaa liekinheittimellään. Pelaaja kurmottaa örmöjä liiturinsa konekivääreillä. Maastosta löytyy paitsi suojia myös lisäaseita, aina ohjuksista pieneen ydinpommiin.

Taustalla soi taukoamatta musiikki, jonka onneksi saa kytkettyä pois, sillä se alkaa lopulta käydä hermoille. Muut äänet ovat tavanomaisia laukauksia, räjähdyksiä ja huutoja.

Manuaalin kuvat luovat illuusion kauniilla grafiikalla toteutetussa 3D-maailmasta. Grafiikka on kyllä 3D:tä, mutta kaunista se ei ole. Kuvat on napattu konsolipelistä, kun taas PC-version grafiikka on todella karua, jopa rumaa. Vaikka erilaiset hirviöt ja esineet pysyvät tunnistettavina lähempääkin, näyttävät maaston piirteet sitä hirveämmältä pikselimössöltä mitä lähempää niitä katsoo.

Kun Blam! Machineheadista unohtaa grafiikan, huomaa, ettei siinä juuri muuta olekaan. Kun kaikki tämä on nähty tuhat kertaa ennenkin ja paremmin tehtynä, niin miksi vaivautua?

60