Earth Defense Force 2017 (Xbox 360) – Matkusta ympäri maailmaa ja tapa mielenkiintoisia olentoja

Toivearvostelu

Omistettu Joni ”EDF” Hakalalle. Harvalla pelillä on yhtä intohimoista ystävää.

* * * * *

Nuori mies, me olemme Maan Puolustusvoimat. Olemme koko ihmiskunnan asialla vertamme janoavaa avaruuden saastaa vastassa. Haluatko tietää lisää?

Kansainvälisen yksikkömme historia alkaa päivästä, jona viisaat tiedemiehemme havaitsivat ensimmäiset merkit maan ulkopuolisesta älystä kaukana avaruuden pimeydessä. Kun Turmelijoiden emäalus saapui vuonna 2017 likaamaan kauniin kaupunkimme taivasta kuin läpimätä hedelmä toisesta maailmasta, olivat niin sanotut liberaalit, intellektuellit ja pasifistit kerrankin täysin sanattomia.. Mutta me Maan Puolustusvoimissa olimme valmiita, ja tuona päivänä Tokio selvisi vain meidän vahvojen käsiemme ansiosta. Kun Turmelijoiden hirviömäiset jättiläishyönteiset tekivät maihinnousunsa, muut juoksivat. Me emme. Maan Puolustusvoimat ei antaudu eikä peräänny. Haluatko tietää lisää?

Tunne vihollisesi, tunne itsesi

Nuori mies, vapaus ei ole ilmaista eikä hyvinvointi ikuista. Kautta historian vapaat miehet ovat olleet niitä, jotka ovat olleet valmiita uhraamaan kaikkensa yhteisen hyvän puolesta, sillä nuo muut ovat olleet vain orjia pelolleen. Tässä on tilaisuutesi nousta pelkosi yläpuolelle vapaana miehenä!

Ihminen pelkää sitä mitä ei ymmärrä, joten on ehdottoman tärkeää, että opit tuntemaan vihollisesi. Turmelijoiden jalkaväkenä toimivat hirviömäiset jättiläishyönteiset, joita tavataan sekä Maan muurahaisia että hämähäkkejä muistuttavina yksikköinä. Aseinaan ne käyttävät luonnollisia kykyjään, kuten happoa, seittiä ja hyppyvoimaa. Suuren kokonsa ja voimansa takia ne ovat vaarallisia vastustajia, mutta kaikesta huolimatta ne ovat tyhmiä olentoja, jotka kuolevat tulitukseemme kuin karja.

Turmelijoiden panssaroituina joukkoina toimivat suuret robottijalkaväen sotilaat, jotka ovat aseistautuneet raskailla konekivääreillä ja silloin tällöin myös valtavilla energiatykeillä. Ilmatukena lentävät lukuisat suuret lentokoneet ja valtavat hyönteistenkuljetusalukset. Nämä koneet ovat vaikuttava ilmestys, mutta muista: mitä isompia ne ovat, sitä helpommin ne kaatuvat! Tämä on erityisen tärkeää muistaa kohdatessasi Turmelijoiden erikoisyksiköitä, jotka ovat paljon suurempia kuin se kotikyläsi, josta tänne ryömit, sotilas!

Näistä olennoista ei kuitenkaan ole vastusta ihmismielen ylivoimaiselle kekseliäisyydelle. Maan Puolustusvoimien sotilas kantaa aina ja kaikkialla varusteinaan sotateknologian viimeisimpiä läpimurtoja. Kekseliäät tiedemiehemme tekevät töitä kolmessa vuorossa ilman lakko-oikeutta, joten saat uusia varusteita käyttöösi jatkuvalla syötöllä. Arsenaalimme kattaa kaiken konekivääreistä kranaatinheittimiin ja singoista kokeellisen tieteen ihmeisiin. Valitettavasti aseemme ovat niin suuria ja voimakkaita, ettei yksikään ihminen voi kantaa niistä mukanaan kuin kahta kappaletta. Valitse siis viisaasti, sotilas! Haluatko tietää lisää?

Kunnian kentät

Nuori mies, sotilasurasi aikana sinulle määrätään kymmeniä erilaisia tehtäviä, mutta ne ovat kaikki lopulta vain osa yhtä suurta käskyä: tuhoa ne. Tuhoa niistä jokainen. Älä anna niille mitään, vaan vie niiltä kaikki. Kuolema taistelukentällä on aina kunnia, erityisesti Turmelijan kuolema.

Tämä on suurin taistelu ihmiskunnan historiassa, ja se vaatii suuren taistelukentän. Me taistelemme kaupungeissa, kukkuloilla, rannoilla ja maan alla. Horisontti on avara ja täynnä vihollisia, joiden ylivoima on satakertainen, mutta alakynteenhän ne silti joutuvat, sillä me tiedämme, että juuri sinä ja sinun taistelutoverisi vastaatte kukin tuhatta muukalaissaastaa.

Sota on pitkä, eikä sen loppua ole vielä näkyvissä. Jokaista surmattua saastaa korvaamaan nousee tusina samanlaista. Kymmenien tehtävien jälkeenkin voit tajuta, että koko sodasta ei ole koettu kuin muutama prosentti. Sota ei koskaan muutu, ja monen sotilaan taistelutahto on murtunut pelkkään ikävystymiseen. Harva meistä on rautaa, ja monet ovat taipuneet. Taivutko sinä, vai riittääkö tahtosi viemään taistelu loppuun ja tuomaan voitto kotiin? Oletko valmis koettelemaan itseäsi ja taistelemaan koko ihmiskunnan olemassaolon puolesta? Maan Puolustusvoimat tarvitsee juuri sinua!

77