King of Dragon Pass

Kun nälänhätä yllättää, tee näin. Jos sadonkorjuu on vielä yli kolmen kuukauden päässä, teurasta lehmiä, sikoja ja lampaita parin kuukauden varoiksi. Lehmiä voit teurastaa reilummin, sillä teurastuksen jälkeen suorita heti Uraldan siunaus -heroquest, ja pistä tavoitteeksi saada lisää lehmiä. Heroquestin voi päästä helposti läpi vain kahdella kohdalla. Ensin taivuttele lehmät auttamaan kaksi-jalkoja, ja sitten sano, että veri on pieni maksu elämästä. Edellinen kohta ei aina onnistu ja varmempi tapa on laulaa lehmille unilaulu. Nyt sinnittele kaupan ja ruoka-anomusten kanssa vähän aikaa.

Kun sadonkorjuuseen on enää yksi kausi, suorita kriisin nojalla Ernalda Feeds the Tribe -heroquest, ja tavoittele peltojen tuottavuuden parantamista. Sadonkorjuun jälkeen ei ilman todellista tumpulointia tule nälänhätää moniin vuosiin.

Roolipelien uusi tuleminen tietokonerintamalla ei taida olla pelkkää haaveilua. Siitä on todisteena muun muassa King of Dragon Pass. Tehokkaan pelin iskua saa lisättyä entisestään seuraavilla ohjeilla.

Kuten clan ringin jäsenet huomauttavat, ei kannata tuhlata kaikkea magiaa Sacred time -rituaaleissa, ellei klaanisi ole ilman magiaa todella vahva. Sotaan ei kannata juurikaan sijoittaa vaan säästää se magia käytettäväksi silloin, kun taistelu alkaa.

Kannattaa aina palkata maksimimäärä craftereita, koska temppelit tarvitsevat paljon goodseja vuosittaisina uhrauksina, mutta ala myös jo pelin alussa palkata lisää Carleja. Resurssien kannalta tärkeimmät jumalat ovat Barntar, Chala Arroy, Uralda ja Ernalda. Ilmankin pärjää, muttei kovin hyvin. Jos käyt paljon puolustustaisteluja, kannattaa hankkia myös Maran Gorin Earthblood-siunaus. Älä ikinä anna karjasi määrän laskea alle 700:n, koska silloin ilman suuria (1500&–150;3000 bushelia) ruokavarastoja nälänhätä kolkuttaa ovelle. Nälänhädän uhatessa Ernalda feeds the tribe -heroquest nostaa satoa huomattavasti. Ylipäätäänkin kaikki ruoan tuotantoa lisäävät siunaukset ovat erittäin hyödyllisiä.

Tutki säännöllisesti oma tulasi, sieltä löytyy todella paljon aarteita. Älä siis koskaan anna ajan kulua tekemättä mitään, vaan lähetä partio tutkimaan tulasi. Sopiva joukko on 3&–150;n weaponthanea ja 10&–150;30 footmania, riippuen siitä, kuinka hyvin olet pitänyt bandiitit kurissa.

Puolustuksen osalta muista pitää paljon weaponthaneja partiossa koko ajan. 60:stä weaponthanesta ei ole mitään hyötyä, jos vain 10 pääsee torjumaan hyökkäystä. Myös metsästäjät auttavat huomaamaan raideja. Puolustuksessa skirmish ja maneuver -taktiikat ovat tehokkaita. Skirmish etenkin yhdistettynä Thunderstone-siunaukseen ja kill as many as possible -valintaan. Weaponthaneja ei tarvitse pelissä hirvittäviä määriä. Noin 35 on aivan riittävä määrä. Jos pelaat War-claania ja raidaat paljon ja/tai sinulla on paljon vihollisia, suurempi määrä voi olla hyödyksi. Itselläni oli pelin läpi pelatessa maksimissaan 50 weaponthanea, joskin niinkin paljon vain hetkittäin.

Tutkiminen on tärkeää, muttei välttämätöntä. Edes Kero Finillä ei tarvitse käydä muutamaa kertaa enempää koko pelin aikana. Jos haluat saada paljon aarteita, silloin kannattaa tutkia paljon. Tällöin myös uhraaminen Vingalle auttaa.

Heroquestit ovat eräs pelin tärkeimmistä osa-alueista. Kannattaa heroquestata aina muutaman vuoden välein tai kriisin yllättäessä. Eräs parhaista palkintovalinnoista on wisdom for leaders/quester tai strengthen quester. Loppupelissä on oleellista, että klaanin johtajat ovat todella hyviä.

Kaupankäynnissä hyödyllisin siunaus on Silvertongue, koska se auttaa myös diplomatiaa. Pysyvät kauppareitit takaavat tasaiset tulot.

Valitse jo alkupelissä jokin lähiklaaneista sellaiseksi, jota voit raidata mielesi mukaan vähintään kerran vuodessa. Yleensä jos raidaat monena kautena, peräkkäinen raidin kohde tarjoutuu maksamaan sinulle veroa. Pidä vihollisten määrä minimissä. Ratko heti alussa kaikki feudit.

Älä yritä tehdä massiivista heimoa, koska se voi helposti hajota vaikka saisitkin sen kasaan. Viisi klaania on sopiva määrä: silloin sinulla on todennäköisesti suurin heimo, joka on kuitenkin hallittavissa. Ota heimoosi klaaneja, joiden vahvuudet eivät ole samoja kuin sinulla. Varmista, että kaikki ympäristön klaanit ovat ystävällismielisiä tai liitossa kanssasi, ennen kuin alat kokoamaan heimoa. Ei kannata huolestua, vaikka et saisikaan heimosi ensimmäistä kuninkuutta.

Laita magiaa Destinyyn ja etenkin Heroismiin heti, kun mahdollista. Heroism tuottaa sinulle oivia johtajia. Jos nainen tulee tarjoamaan sinulle kilvessä kasvattamaansa lasta, ota se vastaan ja saat tulevaisuudessa loistavan taistelijan. Jos pariskunta tulee tarjoamaan sinulle aarretta, jonka he ovat "löytäneet", pakota heidät paljastamaan keneltä he sen varastivat ja palauta aarre oikeille omistajilleen.

En viitsi paljastaa loppupelistä juuri mitään, mutta muista yrittää ajatella kuin Orlanthi ja mieti tarkkaan kaikkia neuvoja joita saat.

Lisää aiheesta