Microsoft SideWinder Precision Racing Wheel - Sitä saa mitä pyytää

Vuosi sitten suuressa rattivertailussa valitsimme parhaaksi Microsoftin juuri ilmestyneen SideWinder Force Feedback Wheelin. Ainoa toive silloin oli saada sama ratti edullisempana ja ilman Force Feedbackia. Vuori tuli Mooseksen luo! Microsoft kuunteli toiveitamme ja nyt käsissä on täysin sama ratti, mutta ilman voimia ja värinöitä.

Precision Racing Wheeliin sopivat kaikki samat risut ja ruusut kuin sen voimalliseen veljeen. Sen ohjaus on tarkkaa, napit täsmällisiä ja yhteensopivuus takuuvarmaa. Erityisiä kehuja ansaitsee ratin kiinnitys pöytään. Vaikka sen saa kiinni ja irti pöydästä yhdellä kädenliikkeellä, on kiinnitys silti vankka.

Pyyhkeitä tulee edelleen ratin taakse sijoitetuista hieman turhan pienistä vaihdenapeista ja polkimetkin saisivat olla vähän enemmän vaakatasossa ja tukevammalla jalustalla. Lisäksi voimattoman mallin ratin kehältä on ikävästi poistettu kumivahvikkeet, joiden ansiosta ratista sai mukavan jämäkän otteen.

Toinen suuri muutos on liitännässä. Useimpien uusien peliohjaimien tapaan Precision Racing Wheelissä on USB-liitäntä, minkä pitäisi osaltaan vielä parantaa ohjauksen tarkkuutta. Toisin kuin padissa, ratissa USB-liitäntä ei haittaa, koska ei kai kukaan edes haaveile useamman ratin liittämisestä samaan koneeseen?

SideWinder Precision Racing Wheel jatkaa Microsoftin paria poikkeusta lukuunottamatta vakuuttavaa linjaa peliohjaimissa. Se on hyvin muotoiltu ratti, jossa ei ole mitään ylimääräisiä vitkuttimia, mutta joka toimii varmasti. Tätä kirjoittaessa sen hinta ei vielä ollut tiedossa, mutta jos hinta on kohtuullinen, on se hyvä valinta jos haluaa helkutin hyvän perusratin.