Pelit-lehden kustantaja vaihtuu

Ketju osiossa 'Uutiskeskustelu', aloittaja Tuomas_PELIT, 11.06.2014.

Pelit-brändi toivottaa teille neutraalia vuosineljännestä!

  1. amanzos

    Aleksandr Manzos (Pelit) amanzos Mode

    Jos tarkoitat arvosteluarkistoa, niin se kantaa nykyään nimeä Pelikirja ja on klikattavissa auki sivun yläpalkista ("Etusivu – Keskustelut – Kilpailut - Pelikirja"). Tässä malliksi vaikka se Dark Seedin arvostelu: http://www.pelit.fi/1992/03/dark-seed/
     
  2. nnirvi

    Niko Nirvi (Pelit) nnirvi Henkilökunta Admini

    Verkkomediaa voi kehittää muutenkin kuin all-in -periaatteella.
     
  3. anylo

    Anssi Ylönen anylo

    Hihi, "Esim. Kaduria". Ja vieläpä neljä hittiä löytyy.
     
  4. Walop

    Joni Lehmuksela Walop

    Paljon hyviä inside läppiä menee lehdestäkin ohi niiltä, jotka ei jostain syystä täällä käy. Saati sitten jollekin täysin ulkopuoliselle selittää miksi hihittelee esim. uusimman lehden Soul calibur arvostelulle.
     
    Muokattu: 18.06.2014
  5. ichabod

    Juha Tuomala ichabod

    Ai, niinpäs onkin, kiitoksia vain!
     
  6. eskimo68

    Peter Bäckgren eskimo68

    Eiköhän noussut aika lailla aikoinaan kun Pelit oli mahdollinen jäsenlehti Tietotekniikan liitolle. 2014 kun vaihtoehto poistui niin TTL sai kenkää ja vähän aikaa mietittyäni niin tilasin sitten erikseen.
     
  7. Hyvää, että pääsivät irti pörssiyhtiön imperatiiveista. Kvartaalivaateet ovat myrkkyä journalismille huonoissa suhdanteissa ja varsinkin media-alustojen hajautumisessa. <br />
    <br />
    Huonoa on, että pieni yrittäjävetoinen porukka ja ties vaikka pankkilainoilla, ja 20 000 levikit eivät luvaa hyvää rivijournalisteille.<br />
    <br />
    Vain ajan kysymys on, milloin jokainen tämän uuden pikku puulaakin joka lehti joutuu pyörimään parilla tuottajalla - ehkä jo uudesta vuodesta eteenpäin. Entiset kuukausipalkkaiset kirjoittajat ulkoistetaan ja päätyvät palkkio-orjiksi. Tämä on ollut suunta jo 90-luvulta lähtien harvemman ilmestymistahdin erikoismediassa eikä kilpailu törkeän epäluotettavan ilmaisen sähköisen tarjonnan kanssa siinä paljon auta.<br />
    <br />
    Onnea yritykseen joka tapauksessa, ainakin lehtiä kehitetään varmasti eivätkä jää lapsipuolen asemaan. Sanomasta katosi paljon ja vähän äkkiä Erkon kuoltua, mikä voi toki olla sattumaakin. Yhtään journalisteja pörssiyhtiön johdossa ei ole ollut aikoihin kai millään alueilla, mikä ei voi olla valumatta alaspäin.
     
    Valvojamuokkaus: 26.06.2014
  8. Ohramies

    Olli Männistö Ohramies

    No foorumintilausmaksua tässä on monta vuotta maksettu. Edellisen toiminta oli kyllä sen verran loistavaa että mietin jo olisiko tämä ollut tässä..
     
  9. Ohramies

    Olli Männistö Ohramies

    Sanitarium on Harvester tehtynä oikein. Siitäpä seuraava noatalgiajuttu.
     
  10. Ohramies

    Olli Männistö Ohramies

    Noista miksi AAA arvosteluja koska YouTube - jutuista. En jaksa kuunnella yhtään jonkun nettipersoonan monologia ja jos joku homma on ohjeistettu youtubessa niin yritän viimeiseen saakka löytää kirjallisen version. Vrt samaan hommaan kestää reilu vartti pölötystä minkä lukee kahdessa minuutissa. Ja ne tärkeät kohdat näkee vain jos katselee sitä maalin kuivumista alusta loppuun. Joka tapauksessa mulla ei ole loputtomasti aikaa joten maksan foorumin ohella siitä että pelit käy läpi uudet pelit (kaikki matrixin pelit yms tietysti ohittaen) ja kertoo minulle mitä niistä kannattaa seuraavassa steamista alussa katsella. Yleensä pelit arvostelut ovat olleet aika luotettavia verrattuna pelisaitteihin. Joku tuossa sanoi että helpostikin se AAA pelien todellinen laatu selviää kun vaan käy puolentusinaa pelisaittia läpi ja ahkerasti lukee rivien välistä..
     
    Javanappi-koodari ja aes tykkäävät tästä.
  11. Jarkko Ranta

    Jarkko Ranta Jarkko Ranta

    Kyllä tuokin loppua kohden vähän lössähti, vaikka sopivan trippaileva kokemus olikin ja ehdottomasti kokemisen arvoinen. Viimeinen kolmannes oli vaan täynnä rasittavia putsleja.
     
  12. bastardo

    Jari Virtanen bastardo

    Saadaanko Annika vihdoin takaisin, ettei lehdestä enää puuttuisi kokonaisia sanoja lauseista?
     
    Muokattu: 11.08.2014
  13. Jäyhä jököttäjä

    Kalle Rantanen Jäyhä jököttäjä

    Onko Pelikirjan nimi loppuun asti mietitty? Pelkkä nimi ei pahemmin kerro sisällöstä. Ainakin sitä pitäisi mainostaa jotta kukaan sinne löytäisi.
     
  14. nnirvi

    Niko Nirvi (Pelit) nnirvi Henkilökunta Admini

    Actually U both R ->
     
  15. King Gaylord

    VARLEN T. SANTONGKUM King Gaylord

    Eikös Pelit-lehden edeltäjä ollut Pelikirja, joten tuo on vähän sellainen myökkäys sinne suuntaan. Ongelmana taitaa tosiaan olla enemmänkin se, että harvat foorumilla tietävät kyseisestä osiosta ja lukijoista taasen harvat tietävät foorumista.
     
  16. Zurma

    Anssi Pasanen Zurma

    Ilman tätä ketjua en olisi edes tajunnut että toi Pelikirja on olemassa. Jostain syystä luulin että se olisi ollut jonkin mainos/ostopaikka jollekin oikealle peliaiheiselle kirjalle?
     
  17. tainio

    Marko Tainio tainio

    Tama. Youtube videoiden ja miljoonan pelisaitin lapikaynti ei kiinnosta edes etaisesti. Pelit lehti tekee sen minulle minun puolestani ja saastan aikaa parempaan tekemiseen. Kuten nyt vaikka niiden pelien pelamiseen. Ajankohtaisuuskin on se ja sama kun en osta mitaan pelia uutena vaan sitten kun ensimmaiset lisarit on julkaistu ja peli on paivitetty valmiiksi. Eli noin vuosi julkaisun jalkeen. Pelitin ansiosta edes tiedan mita peleja odotella. Ilman Pelitin lukemista pelaminen olisi vanhojen tuttujen jatko-osien pelaamista ja satunnaisten AAAA julkaisujen kokeilua.

    Marko
     
  18. Pelikuningas

    Juhani Pajunen Pelikuningas

    Vastauksena alkuperäiseen viestiin/uutiseen totean: JJJEEEEEEE!!!!

    Todella hienoa, että Pelit karistaa Sanoman tomut jaloistaan. Keski-Euroopan televisiokanavaostoseikkailut ovat tulleet isolle ässälle niin kalliiksi, että se on joutunut karsimaan kaikkia toimintojaan niin rajusti, että konsernin lehdet - ja koko sanomalainen brändi ja henki - eivät ole enää entisensä. Eeppisen suuren virhearvion maksumiehinä olisi pitänyt olla Sanoman hallitus, joka päätöksen televisiokaupoista teki, mutta vastuun kantamisen sijasta kärsijöiksi ovatkin joutuneet konsernin lehdet, joiden resursseja ja ammattitaitoista henkilöstöä on harvennettu rankalla kädellä. Onnittelut, Sanoma-konserni: olet tuhonnut sielusi!

    On vain ja ainoastaan HYVÄ ASIA, että Pelit hylkää uppoavan laivan ja siirtyy pienen kustantajan huoviin. Kaikkea hyvää suomalaisen pelijournalismin lippulaivalle tulevaisuudessakin - nyt olet paremmissa käsissä.
     
  19. Hyvähän se vaan on, että Pelitin turha sakki saa tulevaisuudessa monoa, kun lehti kuopataan. Ei tule ikävä.
     
    Nakkila tykkää tästä.
  20. Nakkila

    Tuomo Ruuhijoki Nakkila

    Entinen tilaaja todistaa väkevästi! Tilaisit vaan uudestaan, jotta tekisitkin jotain tuolla tykkäykselläsi. Houkutteleva ajatus, eikö?
     
  21. tutri

    Petri Tuohimäki tutri

    Minusta tuo todistus oli lyyrisesti hyvin kaunis ja vilpitön, jopa lohdullinen. Turhuuksien hylkääminen johtaa lämpimään yhteiseloon, ja ikävä kaikkoaa.
     
  22. MEITTI

    Markus Latvala MEITTI

    Juurikin näin. Kun katsoo tuota Sanoman kuvantuottajien oikeuksien polkemista ja SanomaNL.n harjoittamaa epärehellistä nettisensuuria juutuupissa niin on ainoastaan hyvä että PELIT on nyt ainakin yhden askeleen tuosta moraalisesti arveluttavasta konsernista kauempana.
     
  23. nnirvi

    Niko Nirvi (Pelit) nnirvi Henkilökunta Admini

    Mikä tuo SanomaNL (Netherlands?) -juttu on?
     
  24. teude

    Teemu Linnavirta teude

    Sanoma Neuvostoliitto?
     
    Javanappi-koodari tykkää tästä.
  25. MEITTI

    Markus Latvala MEITTI

  26. Tulispa pouta

    Juha Salminen Tulispa pouta

    Nätisti omassa tilauksessa alkoi/alkaisi uusi kausi juuri elokuusta lähtien. Tässähän pitää lopettaa tilaus ja pistää uutta kehiin heti kun se onnistuu Fokukselta.

    edit: aika lolleroa kyllä, soitin aspaan ja heti kun sanoin lopettavani tilauksen, tilauksen jatkoa tarjottiin puoleen hintaan... Tervettä liiketoimintaa, sano.
     
    Muokattu: 11.08.2014
  27. mjk

    M Ja J Karhunen mjk

    Pelit on siitä hyvässä asemassa, että aika iso osa tilaajista on yli 30v, jolloin löytyy halua ja kykyä jopa hieman maksaa laadusta ja eettisestä kuluttamisesta. Tietysti kipurajansa kaikella, mutta moni varmasti maksaa satasen tilauksen mieluummin Fokuksen kaltaiselle pikkulafkalle kuin Sanomalle.

    M.K
     
  28. fillerbunny

    Jouni Mikkola fillerbunny

    Jepa, täältä ainakin löytyy vastaisuudessa täysi hinta tilauksesta. Kummasti auttaa, kun palveluntoimittaja ei aiheuta vastenmielisyyttä.
     
  29. JM

    Jani Määttänen JM

    Samoin. Olen ollut iljettävä pätkätilaaja jo parisen vuotta. Nykyinen pätkä päättyy sopivasti syyskuussa ja aion varmistaa, että maksu jatkotilauksesta menee Fokukselle eikä Sanomille. Täysi hinta sitten ja kestona, kiitos!
     
  30. Ryan

    Aleksi Harri Ryan

    Itse ainakin toivon arvostelujen saavan tulevaisuudessakin merkittävän osan sivumäärästä. Foorumistahan tässä maksetaan, mutta huolella tehdyt arvostelut ovat tärkeä osa kokonaisuutta. Pelit ostetaan kuitenkin vasta kunnon alesta, joten mitään etua en nettiin siirtymisestä koe saavani, ja jos kokisin, ei Pelitillä olisi mitään mahdollisuutta kilpailla englanninkielisen tarjonnan kanssa.
     
  31. Jäyhä jököttäjä

    Kalle Rantanen Jäyhä jököttäjä

    Minua kiinnostavat oikeastaan enemmän kaikenlaiset taustoittavat jutut kuin itse arvostelut. Johtunee pitkälti siitä, että ostan pelit vuosien viiveellä ja toisaalta monialustamaailmassa suuri osa arvosteluista on epärelevantteja. Ja toki suuri osa peleistä on myös sellaisia ettei vaan kiinnosta. Pelit onkin niitä harvoja tilaamistani lehdistä joita en lue jotakuinkin kannesta kanteen.
     
  32. Makis

    Marko Poutiainen Makis

    Arvostelut ovat usein viihdyttävää luettavaa, vaikka toki taustoittavat jutut keskimäärin mielenkiintoisimpia ovatkin. Ja olen minä aika monta peliä lehdestä bongannut, minä en jaksa niin aktiivisesti seurata uutuuksia. Tämä foorumi on varmaan tärkein, lehti toiseksi tärkein tietolähde.
     
  33. Pelikuningas

    Juhani Pajunen Pelikuningas

    Hyvä että Pelit saatiin pelastettua. Tai aikahan sen näyttää, mutta lähtökohtaisesti on erittäin hyvä asia, että lehteä luotsaa nyt pienempi kustantaja, jonka mielessä on kenties muutakin kuin vain ja ainoastaan bottom line.

    Sanoma on polkenut viime vuosina muidenkin kuin valokuvaajien oikeuksia: avustajien free-sopimuksissahan on vaadittu käytännössä kaikkien oikeuksien ja uudelleenjulkaisujen luovuttamista kustantajalle ilman lisäkorvausta. Lisäksi Magazinesissä karsittiin reiluhkolla kädellä väkeä parisen vuotta sitten, ja Hesaria heikennettiin yt-irtisanomisilla juuri vuodenvaihteessa.

    Konserni näyttää muutenkin nyt vain myyvän pois kaiken, minkä suinkaan pystyy. Viimeisten parin vuoden aikana myyntiin on laitettu aivan järjetön määrä konsernin omaisuutta. Kansallisomaisuuden ryötöä, etten sanoisi.

    Kaiken tämän taustalla on Keski-Euroopan televisiokauppasekoilu, johon paloi rahaa yli miljardi (oliko se suunnilleen konsernin yhden vuoden liikevaihdon summa?) ja joka on jälkikäteen osoittautunut massiivisen luokan virheliikkeeksi. Normaalisti yhtiön hallituksen pitäisi maksaa tällaisesta teosta hengellään (=hallituspaikallaan), mutta ei: saneerataan väkeä pois, ajetaan kaikkia toimintoja alas, myydään kaikki mikä irti lähtee... Uskomattoman ala-arvoista toimintaa.
     
  34. MEITTI

    Markus Latvala MEITTI

    Sitä se on se nykyajan johtajuus firmoissa. He ovat kuin laivan kapteeneja jotka ovat ensimmäisinä pelastusveneissä kun uppoamisen merkkejä näkyy.

    Itse tilaan lehteä pääosin itse lehden vuoksi. En paljoa muita lehtiä tilaa joten ei opiskelijankaan kukkaroon nyt kamalaa lovea tee. Arvostelut ja jutut taas ovat usein kirjoitettu niin että se saa lukijankin innostumaan kokeilemaan jotain peliä. Arvostelut joiden kanssa olen ollut täysin eri mieltä ovat yleensä vähemmistössä, ehkä jotain 2% kokonaisvaltaisesti.
     
  35. Ohramies

    Olli Männistö Ohramies

    En ole saanut lehteä. Kenenkähän tässä pitäisi ottaa yhteyttä kun pelit.fi johdattaa vain Sanomien asiakaspalveluun?
     
  36. teude

    Teemu Linnavirta teude

    nnirvi@pelit.fi
     
  37. Ohramies

    Olli Männistö Ohramies

    Näemmä elokuu on vielä sanomaa. Eivät ole saaneet osoitetta kuntoon vaikka väittävät saavansa sen väestötietojärjestelmästä. Samassa paikkaa sanotaan että voit itse korjata osoitteen jos se ei ole oikein. Ihan kiva mutta mitään tietoja ei voi muuttaa.

    Sanomat go go
     
  38. Taalen

    Jani Lipponen Taalen

    Mulla oli keväällä muuttaessa sama juttu. Tais mennä pari kuukautta muuton jälkeen ennen kuin Sanoman lehdet alkoi tulla oikeaan osoitteeseen. Sanoman aspa vastaili vaan että saavat osoitteet väestörekisteristä eivätkä ryhdy päivittään pyynnöstä.
     
  39. Walop

    Joni Lehmuksela Walop

    Minulle lähettivät aikoinaan kiltisti pari vuotta Pelitin tilausosoitteeseen vanhempieni luo, kun opintojen perässä muuttaessa ilmoitin vain maistraattiin, enkä ilmoittanut mitään Sanomalle. Sitten yhtäkkiä joko Sanoma päätti olla lähettämättä tai Posti päätti olla toimittamatta lehteä kumpaankaan osoitteeseen.
     
  40. mjk

    M Ja J Karhunen mjk

    Kannattaa maistraatin lisäksi ilmoittaa myös postiin, niin ei pitäisi tulla mitään toimitusongelmia.
    http://www.posti.fi/palvelutverkossa/muuttoilmoitus

    JK
     
  41. h-p

    Harri-Pekka Kasurinen h-p

    Juu, se Sanoman nettihommeli ei ole toiminut ainakaan kolmeen vuoteen. 2011 oli jo tilapäinen huoltokatko, joka jatkui vielä 2013.
     
    Spyndis tykkää tästä.
  42. Walop

    Joni Lehmuksela Walop

    Siis juuri tuota tarkoitin, ei kai muuttoilmoitusta muuten sähköisesti pysty tekemäänkään. Ja lehdet tulivat pitkään ongelmitta ennen kuin yhtäkkiä helmikuun eikä maaliskuun numeroa ei tullutkaan kumpaankaan osoitteeseen, jolloin aloin asiaa selvittämään.
     
  43. El Cubo

    Tommi Sankola El Cubo

    Mullakin oli keväällä sama juttu sillä erotuksella, että Sanoman aspa lähetti uuden lehden uuteen osoitteeseen ja päivitti osoitteen.
     
  44. Pärä

    Martti Pärssinen Pärä

    Kaksi kertaa muuttanut tilaajana ollessa ja aina on seuraava lehti tullut oikeaan osoitteeseen.
     
    Muokattu: 17.08.2014
  45. Jarkko Ranta

    Jarkko Ranta Jarkko Ranta

    Muuten sama, mutta kerran muuttoilmoitus tuli sen verran myöhään (viikko ennen lehden tuloa?), että olivat käyttäneet vanhaa osoitetta. Kyselyn jälkeen lähettivät korvaavan lehden uuteen osoitteeseen.
     
  46. mjk

    M Ja J Karhunen mjk

    Aha. Omasta muutos on niin kauan, että molemmille piti ilmoitta erikseen.

    JK
     
  47. Jäyhä jököttäjä

    Kalle Rantanen Jäyhä jököttäjä

    VTJ:n tiedot päivittyvät maistraatin kautta, joten tiedon pitäisi kyllä mennä sitä käyttäville yrityksille vaikkei sitä postiin ilmoittaisikaan. Mutta Posti ylläpitää myös omaa osoiterekisteriään, joten jos et ilmoita uutta osoitetta Postille niin se voi aiheuttaa postin kulussa hämminkiä. Lisäksi myös Posti myy osoitetietojaan yrityksille, joten osa nappaa tietonsa VTJ:n sijasta Postilta.

    VTJ:n tietoja käyttävät:
    https://eevertti.vrk.fi/Default.aspx?id=283
    Postin tietoja käyttävät:
    http://www.posti.fi/palvelutverkossa/postinohjaus/muuttaminen/osoitetiedotyrityksille.html

    Jos siis muuttaa vakinaista osoitettaan, niin en näe mitään syytä miksei sitä ilmoittaisi myös Postille.
     
  48. Frank

    Miika Issakainen Frank

    Tiedä sitten kenen moka, mutta kun veljeni Mika muutti aluksi toiseen kaupunginosaan, niin lehti rupesi ilmestymään sinne. Äiti (tilaaja kun oli) sai aspan kanssa jonkin aikaa tapella että Mika, yhdellä iillä, muutti tuonne mutta lehti halutaan tänne Miikalle, kahdella iillä. Eipä siinä mitään mutta tilanne toistui vielä kaksi kertaa kun veli muutti aluksi Tampereelle, ja sitten sen jälkeen takaisin keskustan hoodeille, ja molemmilla kerroilla lähti lehti veljelle vaikka minulle oli tilaus.
     
    Muokattu: 17.08.2014
  49. Jarkko Ranta

    Jarkko Ranta Jarkko Ranta

    Jos nimet ovat noinkin lähellä toisiaan, niin en kyllä ihmettele hämminkiä. Itsellekin on toisinaan ilmestynyt kirjeitä "Jaakko Rannalle", mutta noissa tilanteissa ei ole ollut vaarana erehtyä henkilöstä.
     
  50. Pärä

    Martti Pärssinen Pärä

    Enpä muista miten muuttoilmoitukset menivät, mutta kun muutto tapahtui juuri sinä viikonloppuna kun kuu vaihtui, oli uudessa lehdessä vielä vanha osoite, mutta tarralla lätkäisty uusi päälle. Ensimmäinen muutto tapahtui kuun puolivälissä, joten silloin muutos oli ehditty tehdä ilman tarrailuja.