E3: The Nirvi List

Ketju osiossa 'Uutiskeskustelu', aloittaja nnirvi, 11.06.2014.

Pelit-brändi toivottaa teille neutraalia vuosineljännestä!

  1. nnirvi

    Niko Nirvi (Pelit) nnirvi Henkilökunta Admini

    nnirvi submitted a new blog post:

    E3: The Nirvi List

    E3 näyttää siltä että seuraavan sukupolven voittaja on PC, sillä melkein kaikki pelit ovat multiplattareita. Paitsi Se Yksi, prkel!

    Nämä herättivät oikeita odotuksia:

    http://youtu.be/ST262ZbNcos

    -Dead Island 2: Traileri ainakin on taas parasta A-luokkaa, ja edeltäjäpelit olivat hemmetin hauskoja. Eiköhän tämä ole voittaja.

    http://youtu.be/sLTZGEPkl5g

    -Rainbow Six: The Siege antaa toivoa siitä että SWATit saisivat vihdoinkin kunnon seuraajan.

    -Blackguards 2: yllärihyvä retrorope saa jatkoa, kiva kiva!

    http://youtu.be/5mVW6tu0-eU

    Bloodborne: se pakollinen konsoliyksinoikeus joka harmittaa. Voi sinua, From Software, sillä jos tämä on Souls-tasoa niin pitääkö tässä oikeasti ostaa PS4 yhtä peliä varten?
    Continue reading the Original Blog Post
     
  2. ac

    Guest ac

    edit: Meni hieman mutujuttuiluksi tämä mutta menköön.

    Sen jälkeen kun on nähty näitä tapauksia joissa myyntiversiossa on selvästi "optimoidut" grafiikat (tai ennakot viilattiin näyttävemmäksi - vaatisihan se enemmän aikaa tehdä koko peli detalji-rikkaaksi vs joku pieni pätkä), on vain entistä vähemmän mieltä katsella mitään ennakojuttuja, nehän korkeintaan nostavat odotuksia - tai näin ainakin olen ajatellut tähän asti. Voinee nimittäin väitellä onko parempi mennä valmiiseen peliin positiivisella hypen siivittämällä fiiliksellä (glass half full) vai sellaisesta lähtökohdasta josta voisi teoriassa positiivisesti yllättyä odotuksien ollessa matalemmalla (-half empty), mutta kenties fiilis olisi jo alkuun niin skeptinen että pitäisi olla siten jotain poikkeuksellisen hyvää. Kaipa se riippuu ihan henkilöstä.

    Kun uutuus "aaa" pelien hinta on kuitenkin yleensä siellä tietyissä lukemissa, ennakkotilaaminen on minusta vain bait & switch opportunismin mahdollistava toimenpide. Ostajat lopulta määrittelevät mikä on hyväksyttävää itse bisneksessä, määrittelemällä kukkarollaan missä on hyväksyttävän toiminnan rajat. Saman pitäisi päteä pelejä arvosteleviin instansseihin, mutta netti sotki tämän kuvion varsin perusteellisesti, ja malli levisi lopulta näihin lehtiinkin ilmaisjakelujen myötä. Eli vaikka joku yksittäinen toimija tekisikin tässä omaa juttuaan puhtaasti tilaajarahoitteisesti, sen lehden lukijakunta olisi lopulta tod.näk. niin pieni kaikkien sellaisten rinnalla jotka voivat jatkaa toimintaa vaikkei lukijat siitä mitään maksaisikaan, ettei sen lukijakunnan ostopäätökset vaikuta teollisuuden tuotteiden myyntiin merkittävästi.

    Eli vaikka Pelit lehden ja vastaavien lehtien toimitus olisi oletettavasti tehnyt aina kaiken täydellisesti ja puolueettomasti, kaikenlainen ilmaistarjonta oli ja on helposti teollisuuden kaapattavissa, viimeistään sitten kun ilmaistekijöiltä loppuu into ja on tarkoitus löytää toiminnalle jatkoa tai tulee rahalle enemmän tarvetta.

    Mikä oli se pointti tässä? No en muista enää mutta pisti vain tuo Nikon harmistuminen ilmeisesti pelkän trailerin perusteella vähän silmään (tai jos perusteena oli jokin muu kuin tuo 3 minuutin pätkä, niin se jäi epäselväksi). Toisaalta myönnän että oma rima pelaamiselle on niin korkealla että tulee pelattua aika vähän pelejä mutta niitä muutamia sitten enemmän - työkseen juttuja tekevällä ei tuohon ole mahdollisuutta.
     
    Valvojamuokkaus: 12.06.2014
  3. egaga

    Henrik Huttunen egaga

    Ylläolevan Bloodborne-trailerin perusteella ei ainakaan minulle selvinnyt, millainen peli on. Näin helpollako suostumme hypetettyvän?
     
  4. kalevanpallo

    Jouni Piiroinen kalevanpallo

    From Software ja Miyazaki.
     
  5. Deamonto

    Antti Peltonen Deamonto

    Nintendo Treehouse Live @ E3 - Affordable Space Adventures

    Tämä näytti omaan silmään todella hyvältä. Yhteistyöpelissä yksi on pilotti, toinen on insinööri ja kolmas vastaa scannauksesta ja aseista.

    https://www.youtube.com/watch?v=sJdyPGoalOs
     
  6. nnirvi

    Niko Nirvi (Pelit) nnirvi Henkilökunta Admini

    Se on seuraava Souls-peli vaikkaikin eri nimellä.
     
  7. niso

    Niko Pulliainen niso

    On siitä jotain pelikuvaakin.

    https://www.youtube.com/watch?v=YkRReiE93CE
     
  8. Make72

    Guest Make72

    Loistavaa Souls sarja palaa juurilleen.Darksouls 2 on aivan liian helppo verrattuna Demon`s Soulsiin.Itse on pelannu Darksouls 2:sta Ps3:lla ja Pc:llä.Pc:llä se on kyl komee mut pelattiin kahen kaverin kans co-op siinä ja törmättiin Cheattaajaan,eli tuli invaaja kolmisteen hakattiin sitä suht koht pitkä aika ja kun se kuoli hosti sai 600000 sielua ja phantomit 200000 eli co-op peli vituks.Eli alkuperästä Sonyn sarjaa on ihan turha tuhlaa pc:n Cheattaus paskaan.
     
  9. DeathsquadFIN

    Janne Urataipale DeathsquadFIN

    Rainbow Six: The Siege Ellei tuota oltu yhtään "viilattu", niin huh...kyllä epäilen ja vahvasti, niin scriptatulta meno näytti.
     
  10. soanos

    Timo Ahola soanos

    Hmm. Mielenkiintoinen cutscene-traileri, mutta itse peli jäi pimentoon. Mutta kuvittelisin että tämäkin tulee katastrofaalisen surkeasti portattuna PC:lle noin vuoden tai kahden viiveellä, kuten usein näiden "eksklusiivien" kanssa tapaa käydä.

    Toivottavasti eivät kuitenkaan tee samanlaista Bait & Switchiä kuin Fox/Sega/Gearbox tekivät Aliens: Colonial Marinesin kanssa kun peli ei ollut ollenkaan samaa tasoa kuin hypetetyt gameplay-trailerit (t: vieläkin katkera ennakkotilaaja).
     
  11. Jari Mattila

    Guest Jari Mattila

    Olen samaa mieltä ac:n kanssa noista videoista. Myönnän, että nautin niistä videoina, mutta kannattaa muistaa mikä on satua ja mikä todellista (peli)elämää. Yhdyn myös ennakkotilaamista vastustavien joukkoihin. Ei ole mielestäni mitään järkeä ostaa ennakkoon, kun vuoden tai parin vanhoja, hyviksi kaikkien toimesta todettuja, pelejä voi ostaa jo alelaarista. Tässä on mielestäni hyvää pohdintaa aiheesta: http://www.cuponation.fi/blogi/halvat-pelit/

    En ole vielä pelannut esimerkiksi Red Dead Redemptionia tai The Last of Usia. Ostaisin niistä kumman tahansa mieluummin kuin ennakkotilaisin Watch Dogsin pelkän videon ja kauniiden sanojen perusteella. Oli vielä ilmestymätön peli hyvä tai ei, on 70 euroa liian kova hinta riskin ottamisesta.
     
    Valvojamuokkaus: 21.07.2014
  12. perkl (käyttäjä), Dark Souls 2 oli kokonaan eri tiimin ja ohjaajan käsialaa. Jos olet Demon's ja Dark Soulsin pelannut, niin pitäisi tietää, ettei sieltä ei todellakaan ole tulossa mitään
    Dark Souls 2 tasoista mielikuvituksetonta kuraa.

    Toisaalta hyvinhän tuo suurimmalle osalle näytti silti kelpaavan.

    https://www.youtube.com/watch?v=UScsme8didI
     
    Valvojamuokkaus: 22.08.2014