Pelit-lehti soutaa uusii seikkailuihin

Ketju osiossa 'Uutiskeskustelu', aloittaja nnirvi, 01.09.2014.

Pelit-brändi toivottaa teille neutraalia vuosineljännestä!

  1. nnirvi

    Niko Nirvi (Pelit) nnirvi Henkilökunta Admini

    Muokattu: 01.09.2014
  2. Kunhan kerrotte miten käytännössä lehteä aiotaan muuttaa nyt kun Sanoma ei enää kahlitse niin voisin vaikka harkita tilaustakin. Viimeiset kymmenkunta vuotta kun se ainoa lukemisen arvoinen juttu on tosiaan ollut NNirvin kolumni (ja muutamia kivoja feature-artikkeleita aina joskus, mutta niitä on ollut aivan liian harvoin). Arvostelut ja hypet saan netistä ihan ilmaiseksikin.

    Pelien maailma on indieboomin ja joukkorahoituksen vuoksi kiinnostavampi kuin vuosikausiin, joten potentiaalia ainakin on.
     
    Valvojamuokkaus: 01.09.2014
  3. Tpnz

    Guest Tpnz

    Toivottavasti lehti päätyi hyviin käsiin ja lehden taso säilyy. Itse olen tyytyväinen tilaaja ensimmäisestä numerosta lähtien.
     
  4. terolehto

    Tero Lehto terolehto

    Tilasin lehden taas, kun on uusi kustantaja. Odotan innolla.
     
  5. Mason

    Joonas Manninen Mason

    En itse ole löytänyt netistä yhtä hyvin (yleensä) kirjoitettuja arvostetuita. Ja kyllähän lehden lukujutut on olleet jatkuvasti kiinnostavia, vaikea nähdä että toimittajien mielenkiinto yhtäkkiä muuttuisi. Mielenkiinnon aiheistahan sitä yleensä kirjoitetaan. Ja onhan lehdessä se toinenkin kolumni mikä rokkaa kovaa.
     
  6. netape

    Rasmus Hartikainen netape

    Aina ihme itkemistä myyttisestä lehden tasosta. Vuodesta -97 tilanneena taso on nyt parempi kuin koskaan mielestäni. Kaikki syväluotaavat artikkelit (Harvester lähiesimerkkinä) ovat olleet äärimmäisen mielenkiintoisia, ja niitä on onneksi ollut paljon. Jos "harrastaa" pelaamista, niin näistä erilaisista ja monipuolisista jutuista saa paljon enemmän irti kuin pelkistä arvosteluista.
     
  7. Kenties tämä muutos antaa toimittajille vapautta olla luova &amp; leikitellä ja tehdä esim. samantyylisiä juttuja kuin aikoinaan Steel Panthersin moninpelitarinat - ne ovat klassikoita :). Ja ei mielikuvituksen tarvitse siihen jäädä :)<br />
    <br />
    Long live Pelit!
     
    Valvojamuokkaus: 02.09.2014
  8. Hallonhillo

    Juho Leinonen Hallonhillo

    Etusivun tilaa lehti -linkki vie Sanomien sivuille.
     
  9. ninjapiraatti

    Tuomas Louekari ninjapiraatti Admini

    Ei pitäisi viedä. Välimuisti tyhjä?
     
  10. ninjapiraatti

    Tuomas Louekari ninjapiraatti Admini

    Ei kun joo, my bad. Korjattu.
     
  11. Päädyin tilaamaan taas nyt, kun pääsitte eroon Isosta Pahasta. Mistähän tunnarit foorumille? Tulevatko seuraavan lehden mukana?
     
  12. Pelikuningas

    Juhani Pajunen Pelikuningas

    Valoisampaa tulevaisuutta Pelitille uuden julkaisijan siipien suojassa. :)
     
  13. jonir

    Joni Heinonen jonir

    Lehden jutut ovat olleet laadukkaita siitä lähtien kun olen lehteä säännöllisesti lukenut (V.M 1997). Mutta sen ulko-asu on muuttunut varsin kliiniseksi. Tulee mieleen enemmän jokin "sairaala" -julkaisu kun lehti on niin steriili ulkonäkönsä puolesta.
    Ennakkojutuissa on esim vain yksi kuva, joka on koko aukeaman kokoinen, mutta harvoin antaa mitään kuvaa pelistä. Black Flagin ennakkojutussa ei ollut kuvia merirosvouksesta, vaan tylsä kuva assassiinista vaanimassa temppeliritareita, huoh.
    Poissa on aikaisempi värikäs ja paikoitellen jopa hullu iloittelu lehden sivuilla. Toivottavasti siirtyminen Sanomista muualle auttaa tähän ongelmaan.
     
    Shinooby ja OmegaPottamies tykkäävät tästä.
  14. Crystal Hunter

    Juha Kuosmanen Crystal Hunter

    Toinen ääripää onkin sitten:
    [​IMG]
     
  15. Javanappi-koodari

    Timo Juhala Javanappi-koodari

    Saadaanko nyt KyöPelit takaisin?
     
  16. Foorumikriitikko

    Janne Saarinen Foorumikriitikko

  17. jonir

    Joni Heinonen jonir

    Yritetään nyt edes teeskennellä positiivista... :)
     
  18. ac

    Guest ac

    En tilannut lehteä pitkään aikaan. Oliko missään lehdessä Amanita Design spesiaalia. Heiltähän on jossain vaiheessa tulossa Samorost 3. En tiedä onko muita odottamisen arvoisia naksutteluja tulossa.

    Jos ja kun Duke... siis Infinity Forever mikälie lopullinen nimi onkaan on lopulta tulossa kickstarteriin joskus, olisi kiva jos lehti tekisi tuosta kickstartterista ennakko haastattelun tms - tuohan on ollut työn alla jo 10 vuotta pian niin varmaan moni jo ehtinyt unohtaa sen. Tällä hetkellähän kehitys on madellut todella hitaasti kun työ ei etene täysipäiväisesti. inovaekeith.blogspot.fi - vähän taas jämähtäneet päivitykset tuolla.
     
    Valvojamuokkaus: 06.09.2014
  19. ac

    Guest ac

    Joo ja sit vielä jos saisi Positech spesiaalin, GSB 2 vaikuttaa ainakin visuaalisesti lupaavalta. Toivottavasti pelissä on hieman enemmän kantavuutta kuin 1:ssä, perusidea kun tuo mieleen Master of Orion 1 taistelut joista pidin, vähän nyt vain saisi sitä syvyyttä lisää muttei liiaksi.
     
  20. Mieluummin pelit-lehden arvosteluita lukee, kuin joitain ulkomaisia. Peliteollisuudesta (firmoista) ja pelien tekemisestä ammattimaisesti olisi kiva saada lisää juttuja. Välillä niitä toki onkin. Muuten en täsmällisesti osaa sanoa mitä pitäisi muuttaa, kunhan paperi ei sotke sormia :)
     
  21. Ei oo lehteä ainakaan huonontanut tämä
     
  22. msuomi

    Miika Suominen msuomi

    Mites, Narvana, kun ei suoralta kädeltä muista yhtään oliko tilaus voimassa
    jatkona tai määritetty päättymään kauden lopussa. Mitenkäs tuosta saa selvyyden?
     
  23. Maxx

    Guest Maxx

    Lehti on nykyisin hirveää paskaa. Ymmärtäähän sen kun tekijät on vanhentuneet 20v ja ei enää se henkinen palo ole sitä mitä muinoin.

    Itse heitin roskiin kaikki Pelit-lehdet vuoteen 2010 jolloin lopetin tilauksen, lukuunottamatta 2 ensimmäistä vuosikertaa. Niitä jaksaa lukea aina vaan, vaikka pelitkään ei enää "toimi" nykykoneilla. Uudet lehdet on kyllä jotain uskomatonta PASKAA.
     
  24. Mason

    Joonas Manninen Mason

    Voitko perustella hieman tarkemmin jotta vaadittavia korjauksia voidaan tehdä. Palosta homma tuskin jää kiinni...
     
  25. Tulispa pouta

    Juha Salminen Tulispa pouta

    U super cereal?
     
  26. TMoila

    Teppo Moilanen TMoila

    Voisi olettaa että supercell naminami kaikki pelaa angry bördsiä -meininki on latistanut osaa jutuista aika paljon ja osa jengistä ei tykkää siitä.

    Ehkäpä Sanomalta lähteminen siirtää fokuksen (LOLLOLOLOLOL!) takaisin PC-herrarodun ja oikeiden vakavien pelaajien maailmaan,

    sekä mielelllään myös esportsiin. Ai niin, joku toimituksestahan lyttäsikin ajatuksen esports-jutuista kun ei kuulemma voi raportoida sellaisia lehdessä kun ei sovi formaattiin ja uli uli. Ihme änkyröintiä.

    Mutta ei Pelit ole koskaan erityisen huonoksi muuttunut.

    Näytä
    Ehkä pitää itse koittaa kirjoittaa esports -artikkeli ja katsoa kuinka helppoa se on. Tai ei ole.
     
  27. Tuksa

    Tuukka Grönholm (Pelit) Tuksa Admini

    Käsittelihän Pelit jopa POP:in seikkailuja. Olen sanonut "EI" vain esport-tulosten listaamisuutisille, mutta muulta toimitukselta en muista kommentteja.

    Tuoreita tuloksia Pelit.fin Blood Bowl -liigasta:
    Delfinaario (DaE) vs. Tuliaiset (Nur) 0-2
    Teoreetikot (Cha) vs. Skavabölen Pojat (Ska) 2 - 1
    Punaiset Paholaiset vs. Katusoittajat 3 - 2

    Tuoreita tuloksia Pelit.fin NHL 15 -mestaruusturnauksesta:
    Antoine vs jonyman 1 - 4
     
  28. _markku_

    Markus Saarinen _markku_

    Juttuaihe/juttusarja. Kirjoittakaa historiikki esportin kehityksestä tai käykää esportin lajit yksitellen läpi.
     
  29. Tulispa pouta

    Juha Salminen Tulispa pouta

    No onhan ne nyt erittäin olennainen osa pelikulttuuria, halusi joku pc-nörä sitä tai ei. On vain paikallaan, että _myös_ niistä kirjoitetaan. Ei se varmaan ole pc-pelaamiselta pois.
     
  30. Crystal Hunter

    Juha Kuosmanen Crystal Hunter

    Jotkut vauvojen konsolipelitkin voisi heivata pois herrarodulle räätälöityjen unkarilaisten turvemanageriheksastrategioiden alta eikun.
     
    _markku_ ja TMoila tykkäävät tästä.