Imperiumin vastaisku lävähti Gogiin

Ketju osiossa 'Uutiskeskustelu', aloittaja Tuksa, 28.10.2014.

Pelit-brändi toivottaa teille neutraalia vuosineljännestä!

  1. Tuksa

    Tuukka Grönholm (Pelit) Tuksa Admini

    Tuksa submitted a new blog post:

    Imperiumin vastaisku lävähti Gogiin

    [​IMG]

    Nettihuhut pitivät taas kutinsa, sillä X-Wing- ja Tie Fighter -räiskintäklassikot julkaistiin GOG-digikaupassa. Fakta paljastui jo maanantaina, kun kauppa julkaisi tiedotteensa vahingossa ennakkoon.

    X-Wing sai ilmestyessään vuonna 1993 Pelit-lehdeltä 97 pistettä, ja vuotta myöhemmin Tie Fighter venyi pinnalla paremmaksi. Vastaaviin lukuihin on nykyään vaikea päästä, mistä toiset syyttävät arvostelusysteemiä ja toiset pelejä. Aikanaan Star Wars -lentelyissä viehätti monivaiheiset tehtävät, taktinen ote, tapahtumiin reagoiva ääniraita ja aikalaistensa tyrmääväksi kehuma grafiikka.

    GOG solmi julkaisusopimuksen Lucasartsin ostaneen Disneyn kanssa, joten Star Wars -pelien rinnalla julkaistaan useita muitakin klassikoita.

    Tiistaina sarjassa ilmestyivät: The Secret of Monkey Island: Special Edition, Star Wars: Knights of the Old Republic, Star Wars: X-Wing Special Edition, Star Wars: Tie Fighter Special Edition, Sam & Max Hit the Road ja Indiana Jones and the Fate of Atlantis.
    Continue reading the Original Blog Post
     
    suluissa tykkää tästä.
  2. YukiEiri

    Sami Ruuska YukiEiri

    O_O;;;
    Minulla on vielä Tie-Fighter Collectors Edition CD:t tallessa, muutta viimeksi kun yritin asentaa ja säätää toimimaan kosahti kovalevy. Syytän saastaista kapinaliittoa sabotaasista!
    Nyt voikin sit käydä poimii noi GOG'ista! Oi ilo!
     
  3. Weeros

    Eero Välimaa Weeros

    Näissä näyttää olevan mukana ne X-Wing vs. Tie:n enginelle päivitetyt versiot? Päivitettiinkö tätä ikinä Alliancen enginelle vai onko tuo parasta mitä löytyy? Retro on toki muotia nykyään..
     
  4. henlus

    Henri Lusto henlus

    Nyt tuli kyllä uskomaton kulttuuriteko GoGin väeltä.
     
  5. SabaSaba

    Elias Suominen SabaSaba

    Tai voisi sanoa, että Disneyltä. GOG kun oli tunnetusti jo pitkään koittanut saada näitä pelejä listoilleen, mutta nyt vihdoinkin tärppäsi. Yllätyin positiivisesti, että Disney laittoi nämä vanhat pelit taas julkaisuun. Steamiinkin palautui kymmenen vuoden takainen Tron, sekin Disneyn julkaisu.
     
  6. Raikku

    Rami Ahola Raikku

    Pitikös tästä tulla myöskin joku remake moderneilla grafiikoilla jossain vaiheessa?
     
  7. Tuksa

    Tuukka Grönholm (Pelit) Tuksa Admini

    Joo ja ei. Piti tulla free-to-play-selainpeli, joka tapettiin, koska se vastasi Star Warsin nykylaatua: https://www.youtube.com/watch?v=m36e3gDg8RE
     
  8. Jzi

    Jussi Koutonen Jzi

    Muokattu: 28.10.2014
  9. henlus

    Henri Lusto henlus

    En kyllä näkis että Disney pisti tikkuakaan ristiin sen eteen että nämä toimivat nykykoneilla.
     
  10. King Gaylord

    VARLEN T. SANTONGKUM King Gaylord

    No sen verran, että antoi luvan julkaisulle. Ilman sitä ne eivät toimisi nykykoneilla ilman perinteistä kikkailua.
     
  11. SabaSaba

    Elias Suominen SabaSaba

    Ennen Disney-kauppaa näiden oikeuksien päällä vain istuttiin. Hienoa, että tuollainen jättiyritys silti välittää myös vanhoista peleistään, joihin ovat haalineet oikeudet yrityskaupoilla.
     
  12. henlus

    Henri Lusto henlus

    Joo, kiva että antoivat laittaa nämä myyntiin, ei siinä mitään. Väitän silti että GoGin väki teki suuremman työn muokatessaan pelit toimiviksi.
     
  13. Tulikin mieleen että saiko Nirvi ikinä sitä mainostamansa Tour of Dutyä valmiiksi?

    Vai kerääkö se vielä pölyä pöytälaatikossa...
     
    Valvojamuokkaus: 29.10.2014
  14. nnirvi

    Niko Nirvi (Pelit) nnirvi Henkilökunta Admini

  15. King Gaylord

    VARLEN T. SANTONGKUM King Gaylord

    Varmasti. Ei silti poista sitä faktaa, että ilman Disneyn suostumusta tätä ei olisi tapahtunut. GOG (eikö se ole GOG eikä GoG? O on kuitenkin Old eikä esim. of) on varmasti yrittänyt saada pelejä listoilleen aiemminkin, mutta Lucasartsia ei paljoa ole napannut, kun eivät ole alkuperäisen vision mukaisia tjms.

    Bisnestähän tämä varmasti Disneyllekin on eikä niinkään kulttuurinrakkautta. Pelit tuovat jonkinverran hiluja kassaan, mutta toimivat hyvänä mainoshypenä brändille noin yleisesti ottaen. Jos alkuperäisen trilogian raiskaamaton versio saadaan myös ulos niin se olisi myös sellainen vahva :"Me tiedämme mitä Te, fanit, haluatte brändiltä ja olemme täällä korjaamassa tehdyt virheet"-signaali.
     
  16. EnemyAce

    Jussi-Pekka Turunen EnemyAce

    Saiko Tie Fighter peräti 99 pistettä pelitin arvostelussa? Muistan kuinka luin ko. lehteä joskus aikoinaan varmaan sata kertaa. Silloiset peliti oli kyllä jotain maagisia.
     
  17. Renki

    Ville Wikström Renki Henkilökunta Mode

    Huomio kaikki TIE Fighterin pelaajat! Modaajat ovat jo keksineet ratkaisun huonolle äänenlaadulle ja tylsälle John Williams -musiikille:http://www.savingcontent.com/2014/0...b1-playstation-ps4-controller-flight-stick/7/

    What it includes:
    - Re-orchestrated music tracks by Daniel 'Yitzchak' Bennett based on the DOS version of Tie Fighter. This restores the awesome original soundtrack of Tie Fighter (which was removed from the Windows version in favour of John Williams' score). However, it is not dynamic like the DOS version
    - Menu music is MUCH higher quality
    - Higher Quality speech based on the DOS CD edition of the game
    - Patch by Pete Jatz which fixes some issues with the music in the game and restores some spots where music was not playing in the Windows version


    Testasin tuota äsken ja toimii täydellisesti. Musiikit valikoissa! Puheiden äänenlaatu ei enää rätisevä! Taisteluiden aikana originaalia TIE Fighter -soundtrackia eikä tylsää John Williamsia!

    Ainoa puute on dynaaminen iMuse-järjestelmä, mutta eipä tuo 1998 versionkaan systeemi mitenkään kovin tilanteisiin reagoiva ollut muutamaa poikkeusta likuunottamatta.

    Suosittelen jokaista 1998-versiota pelaavaa k0keilemaan ja 1994-puristeille tämä tarjoaa oivan ratkaisun päästä lähelle täydellistä TIE-kokemusta. Ehkä joku mode (Tuukka?) voisi mainita tästä ihan alkuperäisessä Pelitin uutisessakin? Parannus on nimittäin niin suuri ettei kenenkään kannata pelata peliä ilman tätä.
     
  18. Ihmemies

    Antti Hakkarainen Ihmemies

    Dos cd -versio on paras. Ihan helvetin kovat musat ja graffat aikanaan!
     
  19. El Cubo

    Tommi Sankola El Cubo

    98 pistettä ja munaton sankari.
     
    mattzu tykkää tästä.
  20. King Gaylord

    VARLEN T. SANTONGKUM King Gaylord

    Ei voi olla kovin munaton jos ottaa itse Vaderin Force Lightningillä tekemiä tatskoja käsivarteen.
     
  21. Toni comenta

    Guest Toni comenta

    Väärät versiot lävähti GoGiin, Collectors Editionit olisi ollut ne oikeat.

    Tie Fighteriä tuli kyllä pelattua aivan tajuttomat määrät silloin joskus. 2010 vielä tarkistin oliko taika tallella ja olihan se.
     
    Valvojamuokkaus: 01.11.2014