100 Rogues (iPad, iPhone) – Sata rosmoa

100 Rogues on muutakin kuin puolet eduskunnasta, se todistaa että taulusormitablettitietokoneessa viihtyy hauskempia hirviöitä kuin medioista tutut keinotekoiset sanahirviöt.

Roguelike-muunnelmaksi iPhonelle suunniteltu, mutta iPad-versiona kukkaan puhkeava 100 Rogues on täppäröity näkemys roguelikesta, mutta virtaviivaistus on tehty taidolla ja näkemyksellä. Se toimii niin pitempinä sessioina kuin limusiininodottelurykäisyinäkin.

Alaluolissa odottaa itse Saatana, lymyten tietysti Helvetin pohjalla. Sopivan haastavassa pelissä ote on kepeä ja toteutus houkutteleva. Vaikka kamaa ja ja hirviöitä on selkeästi normirogueita vähemmän, laatu korvaa määrän. Joka tavaralla on käyttöä, suurin osa hirviöistä on persoonallisia ja kiusaa pelaajaa omalla erikoiskyvyllään. Omana erikoisuutena neljän kentän välein odottaa pomotaistelu kiinteissä kentissä.

Pelihahmoja on vain muutama, niistäkin osa erikseen ostettavia, mutta niille on ihan tarpeeksi vaihto- ja kehitysmahdollisuuksia. Ja tietenkin kuolema on aina lopullinen.

Vaikuttavinta 100 Roguessa on sen toteutus. Jouheva käyttöliittymä toimii täppärissä poikkeuksellisen vaivatta, ja puritaaninen perinnegrafiikka on korvattu värikkäällä, hyvää 16-bittistä retrografiikkaa matkivalla otteella. Lentävien vauvojen ja muiden minisaatanoiden lahtausta säestää toimiva äänimaailma.

Sata kelmiä on harvinainen pelihelmi.

88