Pääkirjoitus

Myllerrysten aika

Tämän lehden ilmestyessä Pelitin toimitus on jo hetken istunut uudessa työpaikassaan Helsingin Arabiassa keskellä sykkivää opiskelijakeskittymää (mm. Taideteollinen korkeakoulu ja Metropolia), kaapinkokoisten  kuntoilijoiden yläkerrassa, Vantaankosken kohinan kuuluessa vienosti taustalla.

Todennäköisesti olemme myös jo kotiutuneet ja oppineet löytämään parkkipaikkamme ja lounasruokalamme. Toivottavasti kustantajan vaihtaminen on sujunut ainakin tämän lehden kohdalta sujuvasti.

Vaikka kustantaja ja toimipaikka vaihtuivatkin, tarkoitus on, että lukijoille muutokset eivät näy ainakaan negatiivisesti. Lehden pitäisi tulla ajallaan niin postilaatikoihin kuin kioskeihin, tilaajapalvelun toimia ja kaiken muunkin jatkua ennallaan.

Mitään valtavia uudistuksia ei ihan vielä ensi lehteen ole tulossa, nettisaittikaan ei yllättäen valmistu viikossa. Hetken meidän pitää käynnistää toimintaamme uudella tavalla, kaikkea ei pysty panemaan uusiksi kerralla.

Kirjoitan tätä viimeisellä viikolla Sanomissa. Viimeiset Tuukan jutut ovat vielä valmistumatta, osa lehdestä taittamatta ja kannesta ei kuulu mitään. Nyt on keskiviikko, perjantaina pitäisi lehden olla painossa, ja viimeistään maanantaiaamuna kaiken kaman pakattuna. Onneksi tavaraa ei enää kamalasti ole, parin viime vuoden aikana toimitus on muuttanut talon sisällä jo pariin kertaan ja tavaraa on karsittu koko ajan. Paljon helpottaa tietysti myös se, että nykyisin pelit

eivät tule enää paketteina vaan digikoodeina.

Tänään saimme myös kuulla ikäviä vaan ei oikeastaan yllättäviä uutisia Sanomilta. Samana päivänä kun meidän kamamme kannetaan ulos, alkavat aikakauslehtiä koskevat yt-neuvottelut.

Me pääsimme alta pois, mutta toivotamme tsemppiä entisille kollegoillemme.

Kiitos Sanoma miltei 30 vuodesta. Paljon on sinä aikana muuttunut.

 

Fiiliksiä Fokuksessa

Niko Nirvi

Aloitin Tecnopress Oy:n julkaisemassa Mikrobitissä, yhdessä pienen firman neljästä lehdestä. Nyt jatkan Fokus Median julkaisemassa Pelit-lehdessä, yhdessä pienen firman neljästä lehdestä. Siinä välissä näin Rooman historian sekä Nokian että Sanomien uusversiona. Juoni oli sama.

I, for one, welcome our new Fokus Media overlords!

Tuukka Grönholm

Pelit-myynti-ilmoituksen jälkeen fiilikseni ei olisi voinut olla parempi. Jutut viipyivät, koska innoissani läiskin ylävitosia niin, että kolme sormea murtui ja rillit hajosivat. Siirto uuteen firmaan aiheutti pientä säätöä enemmän kuin ennakkoon arvasinkaan, sillä ison talon edut tajuaa vasta, kun ne menettää. Vastaavasti moni asia on jatkossa tiukasti omissa käsissä. Fakta valkeni viimeistään silloin, kun menin hakemaan avaimia uuteen toimitukseen. Lattialla konttasi huonekaluja kokoamassa Fokuksen toimitusjohtaja.

 

Tuomas Honkala

Laskin, että minulla ehti tulla avustajakausi mukaan lukien seitsemäntoista palveluvuotta täyteen Sanomilla. Se on aika paljon, joten on varmaan vain terveellistä kokeilla siipiään uuden firman suojissa, vaikka sitten saman lehden ja samojen työtehtävien parissa. Vaikka firman pieneen kokoon liittyy myös riskejä, Fokus Median ketteryys on jo tehnyt minuun vaikutuksen, selvästi vanhat kehäketut asialla. Vielä kun saisin masinoitua keittiöön Nespresso-kahvinkeittimen...

Robert Ottosson

Olin toimituksessa ainoa joka oikeasti uskoi että Pelit-lehdelle voisi käydä näinkin hyvin. Työt jatkuvat hieman eri puitteissa, meihin panostetaan ja tilanne on innostava. Toimituksen ympäristökuormitus pienenee ainakin omalta osaltani hieman, sillä Fokus Media sijaitsee työmatkaani ajatellen kätevässä paikassa: biokaasu-Fiat jää nyt monesti kotiin kun isäntä kulkee pitkästä aikaa bussilla. Sanoma

oli työnantajani yli 15 vuoden ajan.