7 Blades (PS2)

Toimintapeli 7 Bladesin on tuottanut elokuvaohjaaja Kaizo Hayashi, mikä sopii hyvin vuoden pelielokuvien teemaan. Mies muutti kulttimainetta nauttivan Jipangu-leffansa toimintapeliksi, jossa feodaaliajan Japanissa taistelevat lautasilla lentävät ninjat miekat viehuen. Elokuva ei ole sen tervejärkisempi, sillä siinä esimerkiksi viestiyhteydet hoidetaan viskomalla heittotähdiksi muotoiltuja diskettejä vastaanottajan korvan viereen.

Pelin sankarikaksikkona riehuvat rakastavaiset Jigoku Gokuraku-Maru ja Pistol Oyuri, joista pelattavaksi saa aina vain toisen. Hahmoilla on selkeä pelillinen ero: Jigoku taistelee miekalla ja kauniimpi Oyuri ammuskelee alkeellisilla tuliaseilla. Jigoku on suoraviivainen, sillä kaveri voi loikata keskelle vihollislaumaa ja sivaltaa vastustajat kuoliaaksi yhdellä iskulla. Oyuri napsii yksittäisiä vastustajia vältellen lähitaisteluita, sillä pyssyjä on välillä ladattava eikä se onnistu väkijoukossa.

Pelaaminen on pelkkää hakkaamista tai ampumista eikä torjuntoja tai muita hiemankaan monipuolisempia liikkeitä ole. Taktiikoiden puutteen korvaa vauhti, sillä kimpussa on jatkuva ylivoima eikä joukkomätkinnässä jää juuri hengähdystaukoja.

7 Bladesista näkyy selvästi, että se oli Japanissa ensimmäisiä PS2-pelejä. Grafiikka on ruman legomaista eikä sahalaitoja ole edes yritetty siloitella. Peli pyörii sujuvasti vain siksi, että piirtoetäisyys on lyhyt. Tosin peli sijoittuu osiin pimeille kujille ja käytäville, jolloin sumutuksen sijasta voi käyttää tunnelmallisempaa synkkyyttä.

Pelituottajan ohjaajatausta kuuluu ääninäyttelyssä, sillä 7 Bladesin välianimaatioissa on käytetty japanilaisia näyttelijöitä. Ihmiset eläytyvät rooleihinsa piirroselokuvamaisen ylinäytellysti, mutta se toimii mainiosti. Japaninkielisestä puheesta ei ymmärrä kuin puhujan tunnetilan, mutta tekstitys selventää loput.

Muuten 7 Bladesissa lukuisat välianimaatiot ovat juonellisesti samaa tasoa kuin muissakin peleissä. Taistelun jälkeen hypätään irralliseen filmipätkään, jonka yhteyttä edellisiin tai tuleviin tapahtumiin ei ymmärrä.

7 Blades on persoonallinen toimintapeli, jossa riittää vauhtia. Valitettavasti kokonaisuus on vain kohtuullisen hyvä. Tämän tyylistä vauhdikasta joukkomätkintää kaipaavien kannattaa hankkia Dynasty Warriors 2, joka on 7 Bladesia paljon monipuolisempi ja kiinnostavampi.

70