A-Train

Strategiapeli. Tämän japanilaista alkuperää olevan rautatie-ja kaupunkisimulaation tavoitteena on kerätä rahaa kuin roskaa. Päätehtävä on toimivan rautatieverkoston luominen, jotta sen ympärille rakentuisi tuottava kaupunki. Kuvaan kuuluu osakekeinottelua, maanostoa- ja myyntiä ja muuta sellaista. Pelityyppi tuo mieleen Maxiksen oman SimCityn sekä Sid Meierin Railroad Tycoonin.

Amiga-käännös tästä laajasta pelistä on yllättävän onnistunut. Käyttäjäliityntä on sovitettu Amigaan ja kaikki toiminnot hoidellaan kätevästi kuvaruudun alareunan valikosta, joten ohjekirja ei ole täysin yhteensopiva. Uusiksi rustattu systeemi ainakin vaikuttaa PC-versiota selkeämmältä. Lataustauot eivät ole mikään ongelma. Yhdelläkin levyasemalla pärjää hyvin, joten kiintolevy ei ole pakollinen.

Yläviistosta kuvattu kaupunkinäkymä on lo-resilla aivan siisti, mutta näyttää pelin kannalta liian pienen palan karttaa. Hi-Res-tilaan vaaditaan melkoinen hardware tai Amiga 1200. Tällöin peli tosin on niin hidas ja välkkyvä, että ilman multisync-monitoria ja kiintolevyä hi-resilla ei voi edes kuvitella pelaavansa.

Ohjekirjan mukaan A-Trainin tarkoitus on hauskuuttaa ja piristää, mutta pelin vaikutus vastaa pikemminkin unilääkettä. Aloittaminen on tietenkin mukavaa, mutta pian pelistä tulee samoja ratoja (!) junnaava. Siinä ei yksinkertaisesti tapahdu tarpeeksi, että peli jaksaisi pitää mielenkiintoa yllä. Toisaalta on helppoa ymmärtää japanilaisten nauttivan tämänkaltaisen pelin ääressä, eroaahan heidän käsityksensä ajanvietteestä muutenkin länsimaisesta (ainakin, jos piilokameroihin on uskomista).

Jos välttämättä haluaa hallita rautateiden maailmaa, antaa Railroad Tycoon siitä vakuuttavamman kuvan kuin A-Train. Täydet pisteet Maxikselle Amiga-käännöksestä, peli vain ei ole niin hyvä.

72