Ace Combat 6: Fires of Liberation (Xbox 360)

Ace Combatin todellisia tähtiä ovat hävittäjät. Lennettävinä ovat F-16C, Mirage2000-5, A-10A, Tornado GR.4, F/A-18F, F-2A, F-15D, Su-33, F-15E, Rafale M, F-117A, Eurofighter, Su-47, F-22A ja salaperäinen mysteerikone, jota en saanut käyttööni. Kukin hävittäjä on varustettu tykillä, ilmatorjuntaohjuksilla ja yhdellä vapaavalintaisella asejärjestelmällä (käytännössä joko pommeja, maahan ammuttavia ohjuksia tai pitkän kantaman it-ohjuksia). Koneet ja asejärjestelmät ostetaan käyttöön tehtävien suorittamisesta ansaittavilla pisteillä. Ne eroavat toisistaan riittävän paljon, jotta uudet hankinnat tuntuvat merkityksellisiltä.

Moninpeliin en arvosteluhetkellä päässyt tutustumaan kuin paperilla, mutta periaatteessa kaikki näyttäisi olevan kunnossa. Xbox Livessä odottavat co-op-tehtävät ja kuudelletoista pelaajalle suunnitellut hyökkääjät vastaan puolustajat -skenaariot.

Ace Combat 6: Fires of Liberation ei ole mitään korkeataidetta, mutta suunnattoman hauskaa lentoviihdettä, jonka toivoin vain jatkuvan ja jatkuvan. Naseva lopetus reilun kymmenen tunnin lentämisen jälkeen palveli ehkä sittenkin tarkoitustaan, sillä liialla venyttämisellä lentoräiskinnän ohkaiset rahkeet olisivat varmasti kuluneet loppuun.

89