After Hours Athletes (PS3)

Puman mielestä urheilun tulevaisuus ei ole suomalaisessa jalkapallossa vaan savuisilla klubeilla tikkataulun ja bilispöydän ääressä. Urheiluvaatevalmistaja hakee uutta aluevaltausta pikkutuntiurheilusta After Hours Athletes -brändinsä avulla. Lisänostetta  mukaurheilulle haetaan pelikonsolista.

Brändiseksikkääseen levykoteloon on ahdettu kolme jo kertaalleen julkaistua PSN-peliä. Hustle Kings tarjoaa biljardia, High Velocity Bowling keilailua ja Top Dartsissa tikka lentää. Kolmikosta pelikelpoisin on keilailu, jonka Move-sovitus pesee Wiin palloilulla lattiaa. Pienellä harjoittelulla myös kierteiden heittäminen luonnistuu.

Valitettavasti samaa ei voi sanoa muista. Tikanheitto on puuduttavaa, sillä tikka pitäisi saada sormien väliin, jotta heittäminen onnistuisi. Nyt Movea työnnetään kohti taulua ja immersio on jossain Siperian pohjoispuolella. Myös biljardista puuttuu tuntuma. Pallon niittaaminen perinteisellä tökkäyksellä tuottaa hieman etanaa nopeamman kuugelin. Kun kapulaa heilauttaa kuin pesismailaa, pallo löytää kohteeseensa.

Vaikka biljardia pelataan Movella, peli tietää vain Pleikkarin perinteiset painikkeet. Käännökselle ei tipu edes golfaplodeja. Jos lajia haluaa vaihtaa, ainoa vaihtoehto on pelin käynnistäminen uudelleen. Pelin sisäinen resetointinappula olisi kyllä vänkä keksintö. Teipillä, purkalla ja pikaliimalla kasattu kooste on työstetty pelkästään dollarinmerkit silmissä.

Siitä puuttuu myös suomalaisbaarien triathlon plus eli karaoke, uhoaminen, vonkaaminen ja tappelu.

72