Agony – Pöllö peli

Vaikka pelimarkkinat ovatkin jo tukehtumiseen asti täynnä ammuskelupelejä, yrittää Psygnosis edelleen. Tähän mennessä yhtiön mielettömät tuhoamispelit ovat aina sisältäneet jotakin uutta tai henkeäsalpaavaa, mutta pystyykö Agony asettamaan räiskimispeleille uudet standardit?

Pitkähkö kertomus käsikirjassa kertoo, miten mahtava taikuri Acanthropsis löytää Kosmisen Voiman salaisuuden. Tämä löytö kuitenkin tuhoaa hiljalleen hänen ruumiinsa. Lopun lähestyessä hän päättää kertoa valtavat voimavarat antavan salaisuuden toiselle kahdesta oppipojastaan. Ongelmana on kuitenkin, kumpi pojista pitäisi valita uskotukseen. Niinpä hän päättää asettaa pojat kilpasille: Alestesin hän muuttaa pöllöksi, jonka täytyy lentää maagiseen paikkaan, jossa salaisuutta säilytetään. Mentor puolestaan asettaa matkan varrelle ansoja ja vaaroja sekä valtavat määrät alamaailmasta kutsumiaan hirviöitä pysäyttämään Alestesin matkanteon.

Taustatarinan jälkeen pelaajalle jää käteen kuitenkin aivan tavallinen ammuskelupeli, jossa hän ohjailee mainiosti animoitua pöllöä kuuden erilaisen tason läpi. Matkalla hän voi kerätä loitsuja, jotka ovat käytännössä lisäaseita. Kuusi tasoa koostuvat pelkästään miljoonien ja miljoonien hirviöiden tuhoamisesta ja vaarojen väistelystä. Massiivista mäiskettä voi vielä tehostaa käyttämällä joitain kahdeksasta erilaisesta loitsusta, jotka ovat voimassa vain rajoitetun ajan.

Agonyn takaa ei löydykään tällä kertaa Psygnosiksen oma ohjelmoijatiimi, vaan lauma ranskalaisia miekkosia. Valitettavasti täytyy sanoa, että sen huomaa, eikä suinkaan positiivisesti. Koko pelistä suorastaan henkii sen ranskalaisuus. Vaikka peli on erittäin hyvin ohjelmoitu, on se erittäin tyypillinen, mielikuvitukseton ja tylsä ammuskelupeli. Todella värikästä ja kaunista grafiikkaa vieritellään toki neljässä eri tasossa, musiikki ja äänitehosteet ovat erinomaisia, mutta peli on kuitenkin tylsä kuin piru. Väistämättä tulee mieleen, että eikö Psygnosiksella ole minkäänlaista laadunvalvontaa kun kyseessä on jonkun muun kuin heidän omien ohjelmoijiensa tekemä peli.

78