Alfred Chicken DEMO – Viaton kana maailmalla

Mindscape on tehnyt tasohyppelyn, jossa Alfred Chicken vaeltaa läpi yhdentoista maailman vihollisia väistellen ja ilmapalloja irti laskien. Syy tähän outoon käyttäytymiseen on paha Megakana, joka on kaapannut Alfredin ystävän Billyn veljineen.

Kananlento ei pikkusiivillä onnistu, joten Alfred joutuu hyppimään korkealle eräänlaisten jousitasojen avulla. Viholliset Alfred käsittelee syöksymällä niiden päälle nokka edellä. Onneksi nokan kärjen ei tarvitse osua millilleen vihollisen keskelle, muuten Alfred saattaisi kärsiä jatkuvasta päänsärystä joutuessaan pomppimaan kymmenen kertaa per vihollinen. Tarpeeksi korkealta syöksyessään Alfred muuttuu ensin lentokoneeksi, sitten raketiksi, ja jysähtää maahan nokka edellä tärisyttäen kon.. ei sentään, ruutua vain.

Lisäelämiä löytää helposti: jokaisesta maailmasta saa muutaman. Jokaisessa maailmassa on myös yksi (!) näkymätön käytävä. Se päättyy huoneeseen, josta saa hillopurkin, josta puolestaan saa ammuksia loputtoman määrän. Ammusten suuntaaminen vihollisiin ei kylläkään ole niitä helpoimpia tehtäviä, ne kun pomppivat kuin superpallot muovilattialla.

Koska tallentaa ei voi ja koodeja ei ole, joutuu ensimmäiset kentät pelaamaan muutamaan kertaan läpi, ja ne oppii nopeasti. Kiirettä ei onneksi ole. Päinvastoin, aikabonuksen (eli jälleen lisäelämän) saa hyvinkin helposti. Kolmannen kentän jälkeen vastaan asettuu ensimmäinen Megakana, ja sen jälkeen pääsee seuraaviin maailmoihin, joilta olisi odottanut erilaisuutta. Mutta ei. Kentät ja viholliset toistuvat lähes samanlaisina, vaikeusaste nousee vain hieman. Vapautettavien ilmapallojen määrä kasvaa, ja viholliset liikkuvat hiukan nopeammin. Samoin hypyt vaikeutuvat ja kramppi kädessä on todennäköinen. Viimeistään kuudennessa maailmassa kaipaa todella tallennusmahdollisuutta. Kun Alfredin käy huonosti, höyhenet vain pöllyävät. Entä mitä tapahtuu, jos kanaan osuu tulisuihku? Siitä tulee broileripaisti...

Alfred liikkuu sulavasti ja maailmat ovat kauniita, mutta melko yksinkertaisia. Musiikkivaihtoehtoja on runsaasti, mutta musiikki vaihtuu kuitenkin kentän mukaan, eivätkä ääniefektitkään ole järisyttäviä.

Kaiken kaikkiaan Alfred on kiva peli, ruudun vieritys on sulavaa ja taustat ovat selvät, vaikkakin yksinkertaiset. Suuri miinus tulee tallennuksen ja tasokoodien puuttumisesta. Vähän enemmän yksityiskohtia ja ja salakäytäviä sekä erilaisia vihollisia, niin huippupeliarvo olisi herunut. Tälläisiä teeskentelemättömiä peruspelejä kaivataan aina.

86