Alien Breed – Ampuma.

Joskus aikoinaan Alien Breed ihastutti Amigan omistajia. Kyseessä oli lupaavan ohjelmointitiimin Team 17:n (muistaakseni) ihka ensimmäinen peli. Pelin upea, viimeistelty toteutus jäi mieleen.

Pelaaja köpöttelee pitkin labyrintinomaista avaruusasemaa ja tuhoaa kimppuun käyviä alieneja, kuvakulma on suoraan ylhäältä. Sieltä täältä löytyy avaimia, rahaa ja lisäammuksia etenemisen helpottamiseksi. Jokaisessa kentässä on yleensä joku tehtävä, esimerkiksi kentän pohjoispään hämmingin syy täytyy selvittää (ja yleensä tuhota). Lopulta hissillä huristellaan seuraavaan kerrokseen.

Paikka paikoin on tietokonepäätteitä, joissa voi ihailla kentän pohjapiirrosta ja tuhlata rahavarantojaan. Jostain syystä PC-versio antaa heti alussa kaikki aseet käyttöön, joten ostoksilla käynnistä menee nopeasti maku. Muutama avainnippu ja lisäelämä toki sujuvoittavat peliä.

Pelin tunnelmalliset taustagrafiikat ovat yhtä vaikuttavat kuin Amiga-versiossa ja äänitausta on erinomainen, joskin maksimivoluumilla tietyt äänet käyvät hermoille. Aivan Amigan tasoiseen toteutukseen ei ylletä, mutta lopputulos on kuitenkin melkoisen siisti.

Vaikeustasoa on selvästi helpotettu sitten ensimmäisen Amiga-version (remixiä en ole pelannut). Samanaikainen kaksinpeli on mahdollinen, mikä aina piristää peliä. Salasanan saa menestyksekkäästi selvitetyn kentän jälkeen, tosin pelitilanteen tallennus kiintolevylle olisi huomattavasti ajanmukaisempaa.

Alien Breedin PC-version kohtaloksi koituvat väkisinkin lukuisat Wolfenstein-kloonit. Nehän ovat sokkeloshoot 'em uppeja toteutettuna huomattavasti jykevämmällä 3D-grafiikalla. Silti Alien Breed on kelpo peli genren ystäville.

75