Angel Cat Sugar ja Myrskykuningas (DS)

Angel Cat Sugar on supersuositun Hello Kittyn luojan, Yuko Shimizun uusin tuotos. Kyseessä on ihanan söpö ja kiltti siivekäs kissaprinsessa, joka elää pilvien yläpuolella sijaitsevassa Enkelimaassa. Eräänä päivänä paikalle saapuu synkeä Myrskykuningas, joka puhaltaa ilkeyksissään Angel Catin ystävät pois. Niinpä kissaprinsessan tehtäväksi jää löytää ystävänsä ja tuoda heidät takaisin. Tarina on tuhansista saduista tuttu, mutta se on kääritty niin ihastuttavaan muotoon, että jää väkisin hyvä mieli.

Enkelikisun seikkailu on pienellä ongelmanratkonnalla höystetty tasohyppelypeli. Siivekäs kisu lentelee paikasta toiseen halki viiden maailman, joissa tavataan monenmoisia autettavia hahmoja, ja kiltti Angel Cat pysähtyy tietysti auttamaan jokaista hädässä olevaa. Lumiukolle etsitään vaatteita, Kuulle täkkiä ja sen semmoista. Joissain ongelmissa hyödynnetään DS.n erikoisominaisuuksia, kuten puhaltamista mikrofoniin.

Peli on erittäin helppo oppia. Joka maailmassa on paljon kerättäviä asioita, esimerkiksi kukkia, joilla siivekkään kisun käsilaukkuun saa kaikkea jännää. Peli ei koskaan jätä pulaan, sillä peliruudun yläosassa on opastava kompassi, joka kertoo aina, mihin tulee seuraavaksi kulkea.

Pienen pelaajan voi huoletta jättää Angel Cat Sugarin pariin, sillä peli ei sisällä minkäänlaista väkivaltaa. Pelissä ei edes ole uhkaavaa tunnelmaa, sillä Angel Cat ei voi pudota kuolemaansa. Pelin ”hirviöt” eivät nekään oikeasti käy päähenkilön kimppuun. Kaiken lisäksi peli on käännetty kokonaan suomeksi! Tosin osa nimistä on jätetty kääntämättä, eivätkä ne sovi suomen joukkoon.

Angel Cat Sugarin kaltaisia pelejä soisi tehtävän enemmän. Se on aidosti pienille pelaajille suunnattu peli, joka ei ali- eikä yliarvioi kohderyhmäänsä. Vaikka se on ihastuttavan söpö, se ei ole missään vaiheessa ällösöpö. Helpon vaikeustasonsa ja iloisen tunnelmansa vuoksi se on erinomainen ensipeli pienille pelaajille. Muille peli on aivan liian helppo. Vaikka sen kohderyhmänä ovat ensisijaisesti tytöt, ei ole mitään syytä, miksei se sopisi myös pojille.

Siis suunta kohti Enkelimaata!

90

Lisää aiheesta