Angry Birds 2 - Se tunne, kun Rovio hukkaa oman valttikorttinsa

Se tunne, kun Rovio hukkaa oman valttikorttinsa

Ilmassa on uusia virkistäviä tuulia: sen Suomen toisen mobiilipelijätin seuraava hittipeli, Arga Fåglar Två, tulee Ruotsista!

Suurin muutos Rovion uusimmassa lintupelissä on mikromaksuformaatti. Elämät katoavat kun tasoja häviää. Ne saa takaisin joko odottamalla puoli tuntia, tai heittämällä senttejä Roviolle. Ensimmäisen Angry Birds -pelin ja sen lukemattomat tasot sai omakseen euron juuston hinnalla. Se olikin liian anteliasta, eikä nykyään koko pelin ostomahdollisuutta enää edes tarjota.
Angry Birds 2 on kasuaalipelaajan unelma. Kenttiä on paljon ja ne ovat helppoja, jos siis käyttää pelin tarjoamia maksullisia taikoja läpäisyyn. Vapaamatkustajalle kentät vaikeutuvat paljon nopeammin. Kenttiin lisätyt kukat toki auttavat saamaan lisätuhoa aikaan ja isot tuulettimet muuttavat lintujen lentoratoja optimaalisesti. 
Kaikki linnut eivät ole käytössä heti pelin alusta, vaan niitä lisätään pelin edetessä. Lintuja ei tarvitse käyttää määrätyssä järjestyksessä, ensimmäisistä kolmesta saa itse valita tilanteeseen sopivimman. Täydellisestä osumasta possuun saa lisäpisteitä, joilla ansaitaan lisää kortteja. Jos kortit loppuvat kesken, omassa osumatarkkuudessa on pahasti parantamisen varaa. 
Alussa pelaaja saa ilmaiseksi muutaman loitsukortin, jotka helpottavat kentän läpäisyä. Tarjolla on taivaalta satavia kultaisia ankkoja, kivien muuttamista jääksi sekä possun räjäyttävää chiliä. Jatkossa loitsuja saa vain korvausta vastaan, ja tason läpäisy näyttää kummasti jatkuvasti vaativan maksullisia apuja. 
Itselleni suurin pettymys oli strategiaosuuden täydellinen hukkaaminen alati vaihtuviin tasoihin. 
”Ammu tornia jollain linnulla ja toivo, että se kaatuu” tarjoaa hauskuutta vain hetkeksi, eikä kolmen tähden taktiikkaa ei ole helppo kehittää kun jokaisesta kentästä on viisi eri variaatiota.  
Nimittäin kun kentän häviää, peli generoi sen uudestaan. Lopputulos on eri kenttä, jossa possut ovat vaihtaneet paikkaa, tornit ovat muuttuneet jäästä kiveksi, jopa linnut ovat saattaneet vaihtua. Toisinaan kenttää ei edes voi päästä läpi, koska peli generoi kaiken päälaelleen. 
Angry Birds 2 olisi kaivannut enemmän tarinallisuutta, varsinkin kun animaatiota osataan tehdä selkeästi paremmin. Punainen lanka olisi kantanut peliä pidemmälle, nyt Angry Birds 2 on kuin mikä tahansa Candy Crush -sagan kopio loputtomasti generoituvine samankaltaisine kenttineen. Tasojen kekseliäisyyden ja hienojen räjähdyksien takia pelistä irtoaa hauskuutta lyhyen bussimatkan ajaksi, sen enempää en jaksa siihen paneutua. 
Toiveeni isommista uudistuksista pelimekaniikoissa jäivät täyttymättä. Angry Birds 2 sopii hyvin muiden lisäosien joukkoon, muttei ansaitse numeroa 2. Toisaalta hyvien latausukujen perusteella Rovio itkee koko matkan pankkiin.

74