Animal Crossing loikkaa mobiiliksi

Nintendo julkaisee Animal Crossing: Pocket Camp -pelin mobiilille. Peli ilmestyy Androidille ja iPhonelle marraskuun lopussa.

Ideana on tehdä free-to-play-versio söpöeläinten täyttämästä craftauspelistä, jossa rakennetaan kotia ja puuhastellaan askareiden parissa. Pelaajat voivat ostaa rahalla virtuaalivaluuttaa, jolla voi pelissä ostaa huonekalujen ja vaatteiden lisäksi myös craftausmateriaaleja. Tyypilliseen tapaan osa asioista vie pelissä tunteja tai päiviä ennen kuin ne saa käyttöönsä, mutta maksamalla odottelun voi ohittaa. 

Animal Crossingin free-to-play-malli on lievä yllätys. Super Mario Run julkaistiin mobiilille 10 euron hintaisena pelinä. Peliä on ladattu noin 150 miljoonaan kertaa, mutta tulot jäivät pettymykseksi. Pelin osti vain pari prosenttia sen ladanneista. Super Mario Run oli tosin rakennettu väärin, sillä maksuhetki tuli vastaan liki tutoriaalissa, jolloin mielenkiinto ei ollut vielä edes herännyt. 

Todennäköisesti free-to-play-mallilla toimivan Fire Emblem Heroesin ja Pokemon Gon menestys saivat Nintendon muuttamaan suhtautumistaan "ilmaispeleihin".