Ant Raid (iPad)

Tamperelaisen Prankin Ant Raidissa torjutaan muurahaispesää uhkaava mutanttihyönteisten hyökkäys. Ne lähestyvät keskellä kenttää nököttävää tukikohtaa joka suunnalta, puolustus toimii lähettämällä iskuryhmiä pahisten kimppuun. Samalla pitäisi ehtiä kerätä rakennustarvikkeita tukikohtaan. Murkkuja on vain kourallinen kenttää kohden, joten hoideltavien vihollisten järjestys on valittava huolella. Erityisesti väliä on vihujen värillä. Jokainen liiskattu ötökkä täyttää sävynsä mukaista vimmahyökkäysmittaria.

Useimmat yksinpelikampanjan tasot ratkeavat juuri siihen, että saa vastarinnasta selvää jälkeä tekevät vimmaiskut ladattua ennen kuin viholliset panevat ison vaihteen silmään. Homma ei ole kovin taktista, mutta muurahaisten käskyttämisessä kovenevan paineen alla on mukavasti tekemisen meininkiä. Käyttöliittymä toimii suurimman osan ajasta hienosti. Välillä pelillä on kuitenkin ongelmia erottaa, oliko tökkäys suunnattu lähekkäin oleville vihollisille vai muurahaisille. Virhetulkinnat maksavat helposti tähtiä kentän päätteeksi saatavasta arvosanasta.

Tähdille olisi vielä käyttöäkin yksinpelikampanjan jälkeen avautuvassa sinnittelymoodissa. Sen lisäksi on melkoinen kasa haastetehtäviä hierottavaksi. Pelattava ei lopu ihan heti, mikä on pelkästään hyvä. Ant Raid on todella mainio pelinavaus manselaistiimiltä.