Armored Core

First person-kuvakulman saa käyttöön painamalla pelin aikana neliö+kolmio+start. Peli on tämän jälkeen taukotilassa, joten jatka peliä uudella kuvakulmalla painamalla start-painiketta.

Normaalin kuvakulman saa takaisin käväisemällä jälleen taukotilassa ja jatkamalla peliä.

Perinteisempi kamerakulma otetaan käyttöön samoin keinoin, mutta painikkeina toimivat ympyrä+x+start.

Seuraavilla tempuilla saat bonuksia kuollessasi:

Jos tilisi saldo on vähemmän kuin -50 000 krediittiä, tapata itsesi. Peli alkaa alusta, jolloin käytössäsi ovat kaikki edellisessä pelissä hankkimasi varusteet. Tehdessäsi tempun ensimmäistä kertaa, tutkajärjestelmä muuttuu. Neljännellä kerralla taakse sijoitetulla aseella voidaan ampua liikkeestä. Kuudennella kerralla energia kaksinkertaistuu.

Piilotettuja metallimöykyn osia voi löytää ympäri tasoja. Seuraavassa muutama esimerkki:

Suuren raketinheittimen löytää Eliminate Strikers -tasolta. Tehtävän alussa käänny välittömästi ympäri ja huomaat pian edessäsi kolmen ajoneuvon tiesulun. Tuhoa keskimmäinen ajoneuvo ja näin aseen pitäisi löytyä.

Guard Train -tasolta voi löytää robotin pääkoppa harmaasta laatikosta. Jos et tunnu päätä löytävän, ammu kaikki laatikot pirstaleiksi. Tosin ammuksien haaskaaminen tämän esineen löytämiseksi voi kyllä tuntua turhalta.

Satamalaituritasolta (Guard Wharf Warehouse) saa etsivä omakseen tutkajärjestelmän. Aloituskohdan takana sijaitsevasta rakennuksesta voi tämän hyödyllisen varusteen itselleen koukata. Ammu ovet palasiksi ja nouki esine haltuusi. Tehtävä epäonnistuu, mutta tutkajärjestelmä on kieltämättä sen arvoinen.

Kill Struggle Leader -tason muinaisesta atsteekkien temppelistä löytyy maanmainio lasermiekka. Toisen käytävän lattia (tulipalloja sinkoileva käytävä) on ontto. Tuhoa lattia ja pudottaudu pohjalle. Onnea muuten salakätköstä poistumiseen. Sitä todellakin tarvitaan...

Luolastoon sijoittuva Exterminate Organisms -taso tarjoaa miellyttävän yllätyksen. Saavuttuasi kuningattaren kammioon, näet FCS-järjestelmän ovea vastapäätä. Sen poimimiseen voi kulua aikaa. Tämä järjestelmä tarjoaa yhden lukitun kohteen enemmän.

Liekinheittimen voit koukata itsellesi Destroy intruders -tasolta.

Pudottaudu alas noin kolme tai neljä tasoa ja yhden sillan alta löytyy liekinheittimen kätkö. Paikkaa ei näe kartalta, mutta tarkkanäköisimmät huomaavat jemman pienen huolellisen etsinnän jälkeen. Ase tosin taitaa olla pelin surkein kapistus.

Boostereita löytyy muun muassa Guard Secret Entrance -tasolta. Yötehtävässä kannattaa suunnistaa kohti tehtäväalueen koilliskulmausta. Kumpulan päältä löytyy laatikko, josta erinomaiset kiihdyttimet voi itselleen napata. Ole kuitenkin varovainen, sillä esine on sijoitettu aivan tehtäväalueen ja kumpulan reunalle. Boosterit ovat kevyet, kuluttavat vähän energiaa ja antavat vieläpä oikein kunnon kyydit.

Secret Factory Recon -tehtävästä on mahdollista siepata itselleen kiva pieni raketinheitin. Tehtäväalueen lounaiskulmauksen kukkulalta löytyy laatikko, josta värkki löytyy. Kuten Gaurd Secret Entrance -tehtävässäkin, esine on sijoitettu erittäin lähelle rajaa. Tämä raketinheitin ampuu maksimissaan neljä rakettia yhtä aikaa suorassa kulmassa.

Destroy Fuel Depot -tasolla voit olla laserkiväärin onnellinen omistaja. Aseen voi hakea vasemman käden puoleiselta rakennelmalta ja sen ylimmältä tasolta. Vitkutin on äärimmäisen tehokas ja sen kantama ulottuu pitkälle. Haittapuolena on sen ehkä hieman pieni, 50 ammuksen lipas. Kokonaisuutena se on kuitenkin mainio anti-AC-vempain.

Kaksipiippuinen ohjusjärjestelmä on kaikille mieluinen peli. Nimestään huolimatta se ampuu 6 ohjusta yhtäaikaa ja tuhoaa pitkälti kaiken toisesta päästä. Ase toimii parhaiten ilmasta maahan tai maasta ilmaan ammuttuna. Omistajaksi voi julistautua Retake Aircleaner -tasolla, jonka kattokäytävästä ohjukset voi itselleen haalia. Kaikkien heitinten äiti.

Jos luulit, ettei Kill plus escapee -taso ei ole pelaamisen arvoinen niin mietipä uudelleen. Tarkkaavaisimmat bottikuskit saavat nimittäin käyttöönsä generaattorin.

Lisää aiheesta