Armour Geddon

Lento/tankkipeli. Armour Geddon alkaa lupaavasti erittäin hyvännäköisellä alkudemolla. Alkudemo viekin melkein puolet koko ohjelman huimasta 1,5 megan sisällöstä.

AG sijoittuu omaperäisesti ydinsodan jälkeiseen toivottomaan tulevaisuuteen, jossa mutanttijoukot uhkaavat tuhota kunnon kansalaiset jättimäisellä laserkanuunalla. Pelaajan tehtävänä on keräillä eri puolilta maastoa osia neutronipommia varten, ja samalla taistella mutanttien joukkoja vastaan.

Pelaajalla on varusteina erilaisia tankkeja, hävittäjiä, pommikoneita ja muuta panssarivälinettä. Hyvänä ideana voi samanaikaisesti ohjata kuutta eri alusta, joista yksi on pelaajan ohjaama ja muita ohjaa autopilotti. Kaksi PC:tä voi liittää yhteen kaapelilla, jolloin mutantteja voi teurastaa tiimityönä.

Armour Geddonin idea tuntuu hyvin toimivalta _ aluksia löytyy aseistukseltaan ja muilta ominaisuuksiltaan laidasta laitaan ja näiden tosiaikainen koordinointi tuntuu kiehtovalta idealta. Toteutus onkin sitten tyypillistä käännöskamaa. Alkuperäinen Amiga-versio saattaa olla hyväkin _ PC-version toteutus on surkea.

Armour Geddonin maasto on karkeata egyptiläismaisemaa pyramideineen lätyskällä tasangolla. Lentokoneissa ja tankeissa on käytetty rumaa rasterointitekniikkaa, joka ei todellakaan näytä hyvältä VGA-ruudulla. VGA:n värivalikoimasta ei ole käytetty kuin murto-osa, ja kokonaisuudessaan peli näyttää aidolta 1980-luvun tietokoneantiikilta.

Äänet ovat onnettomia ujelluksia, SoundBlasterikin kuulostaa PC:n piipperiltä. Musiikkiakaan ei pahemmin ole vaivauduttu virittelemään, alkudemon hienoja apokalyptisiä vongutuksia lukuunottamatta.

Armour Geddonin PC-version grafiikka on surkeaa ja äänet suorastaan häiritsevän huonoja, ja viimeisenä niittinä on huono pelattavuus. Pahimpana mokana on pelistä tehty aivan liian vaikea, hävittäjä kyntää peltoa vähän väliä eikä muillakaan vehkeillä tahdo pysyä hengissä kovinkaan pitkään. Toki panssaria ja pommikonetta löytyy hangaareista riittävästi, mutta ainainen uudelleenaloitus alkaa pian tympiä.

Armour Geddonin PC-versio on onneton käännös, jota on turha jättää happanemaan kiintolevylle.

60