Army of Two (Xbox 360)

Army of Two puhkeaa kukkaan kaksinpelinä: kaikki harminaiheet unohtuvat heti, kun rinnalle astuu toinen ihminen. Samalla teköälyn ruuvia kiristetään pykälä tai pari, joten Salem ja Rios eivät missään vaiheessa omista taistelutannerta. Kaksinpelin tilanteet ovat tiukkoja, jännittäviä ja tuplasti hauskempia. Jaetulta ruudulta räimiminen on toimivaa ja lystikästä rytyytystä, kunhan ruutu on vain tarpeeksi suuri. Arvosteluversiolla kaksi kilpailevaa tiimiä -nettitehtävien sisältö jäi arvoitukseksi.

Tiimityötä korostetaan useilla pelimäisyyksillä, kuten hassun korkeina pönöttävillä kk-torneilla ja ainoastaan edestä raskaasti panssaroiduilla erikoissotilailla. Pelimäisyyksillä pelleily kuuluu tosin asiaan, sillä Kahden armeija on näennäisrealistinen hupiräiskintä: ammusvarastot täydennetään automaattisesti tarkistuspisteissä, pyssykaupat aukeavat kesken tehtävän ja ammukset jäävät maahan isoissa laatikoissa.

Salemin ja Riosin karkealla kielenkäytöllä tiimityötä korostetaan lisää. Rempseän läpän ja jenkkityyliin ryöstöviljeltyjen f-sanojen lomasta korviin tippuu juonta kuljettava höpinää ja muutamia hupaisia heittoja. Kaikkien huumorintajuun uhoaminen ei välttämättä uppoa, mutta muutenkin värikkäästi puhuva kaverini röhötti sohvan toisessa päässä vähän väliä.

Army of Two meni yllättäen ostoslistalleni viihdyttävän kaksinpelin ansiosta. Vaikka räime on älykkäiden vihollisten ansiosta viihdyttävää rytyytystä, Kahden armeija ei ole puhtaasti yksinpelinä lajityyppinsä terävintä kärkeä. Kaksinpeliin panostaminen sen sijaan näkyy kaikkialla, joten kimppakivana Army of Two nousee esiin Halon hakkuun ja Half-Lifen varjosta.

87