Art of Balance (Wii)

Art of Balance hyödyntää poikamaista tornien rakennushimoa, sillä peli-ideana on koota mahdollisimman kookas torni. Hiljaa takarivissä, Freud. Tornin nostatusta vaikeutetaan epätasaisilla rakennusalustoilla ja ennalta määrätyillä palikkavalikoimilla.

Tasapainon taide on pelinä yksinkertainen, mutta taustalla pyörivä fysiikkamoottori ei tunnu yksinkertaiselta. Palikoilla on selkeästi massaa ja pintojen välillä kitkaa, minkä varaan on monessa mielessä helppo rakentaa. Kiilojen, pisaroiden, puolipallojen ja muiden muotojen painopisteet ovat kohdallaan, joten rakennelman sortumisesta saa syyttää vain itseään.

Motella palikat sujahtavat tarkasti ja luontevasti paikalleen kaksiulotteisessa maailmassa. Kun kaikki palikat ovat tornissa, kolme valoa syttyy parin sekunnin välein. Jos palikat eivät ole mulahtaneet veteen kolmannen valon syttyessä, kenttä on läpi. Palikat saavat liukua tai jopa pudota, kunhan ne eivät ehdi veteen, joten joskus vähän sinne päin -viritys saattaa riittää. Vaikeustasoa kiristetään palikoilla, jotka eivät ole heti käytössä, ja paineen alla hajoavilla erikoisblokeilla. Mukavan kiperissä haastekentissä rakennetaan joko nopeasti, korkealle tai poikkeuksellisen kiikkerälle alustalle.

Pähkäilyn ja uusintayritysten määrä nousee viimeiseen kenttäryppääseen mennessä. Addiktiivinen tuumasta toimeen ja taas takaisin -oravanpyörä rullaa vastustamattomalla voimalla, sillä useimpiin kenttiin on monta ratkaisutapaa ja minuuttiin mahtuu kevyesti 2–3 yritystä.

Art of Balance osoittaa jälleen kerran, että yksinkertaiset ideat ovat usein parhaita.

90

Lisää aiheesta