Assault Heroes (Xbox 360)

Robotron 2084 on maailman paras räiskintä. Ainakin Microsoftin pamppujen mielestä, jos Live Arcaden räiskintävalikoimasta voi jotain päätellä. Ylhäältä kuvattu Assault Heroes jatkaa Robotronin ja kumppanien viitoittamalla tiellä: ajoneuvoa ohjataan vasemmalla tatilla, vapaasti pyörivän tykkitornin tulitusta oikealla. Hauskana yksityiskohtana elämää ei menetetä heti ajoneuvon tuhouduttua. Kun kaara leviää, ukkeli pullahtaa mobiilista pihalle. Jos soturi selviää paria tovia hengissä sirpaleiden seassa, uusi auto ilmaantuu lähistölle.

Merkittävät yhtäläisyydet päättyvät siihen. Assault Heroesin komeat kentät ovat realistisen näköistä scifimiljöötä. Jalkaväki, tankit, mechat ja lentohäkkyrät jyräävät kimppuun hakkaa päälle -koulukunnan taktiikoilla. Tykkipatterit aiheuttavat lisää kiperiä tilanteita. Massiivisella panssarijunalla tai jollain muulla teemalla yhteen nivotut kenttäryppäät päättyvät tuimiin taisteluihin jättimäisiä pomokoneita vastaan.

Konekivääri niittää tehokkaasti jalkaväkeä, kanuuna panssarivaunuja ja liekinheitin vähän molempia. Jos soturi jalkautuu, suoja ja tulivoima laskevat, mutta vihollisista irtoavat pistepotit kaksinkertaistuvat. Mikäli tulivoima ei riitä, kaveri voi liittyä tulitueksi joko samalta sohvalta tai netin läpi.

Vaikeustaso on kepeä, mistä syystä mehevän mäiskintäfiiliksen siivittämä Assault Heroes suhahtaa läpi parissa illassa. Räiskintäpelien lyhyenläntä pituus ei ole mitään uutta, mutta poikkeuksellisen suopean tallennussysteemin takia operaatio on ohi turhan rivakasti.

70