Assault Wave (iPad 3) – Maailmasotavasaran pauketta

Maailmasotavasaran pauketta

Tiesitkö, että täppärillä voi pelata muutakin kuin kikattaa kakkiaisia lasten kanssa?

Sataa, sataa, hyttyset hakkaavat ovea ja hiiret ovat syöneet Koulunäkki-varastot. Kesämökin vanki kaivaa täppärinsä esiin ja pakenee niin toiseen maailmansotaan kuin vuoropohjaiseen taktiseen fantasiaan.

Nnirvi

Assault Wave ei ole raskasta strategista vääntöä, vaikka Miikka Lyytikäisen johtama Aniway muistetaan ansiokkaasta työstä Combat Mission 2:n ”suomentamisen” kanssa. Ei, vaikka pelin vielä julkaiseekin Battlefront. Se on kepeää kesäsotaa.

Assault Wave sijoittuu vihreään Normandian maahan, jossa rauhallisten sakujen rauha rikkoontuu, kun mereltä hyökkäävät julmat jenkit.

Pelimekaniikka on hämäävän yksinkertainen. Homman nimi on kivi–paperi–sakset, ja sen, kuka tekee kenelle mitä, oivaltaminen ei sotahistorioitsijan tutkintoa vaadi.

Jalkaväki, tankit, panssariautot, tankintuhoojat ja muu raahataan sormella kentälle, ja ne alkavat suoraviivaisesti edetä vastapäätyyn. Jos vastaan tulee vihollisia, pysähdytään taistelemaan. Tappelua avustetaan lisävauhdilla, lentokoneilla, tykistökeskityksillä ja parantamisella. Joka yksiköllä ja ominaisuudella on oma aikansa, jonka jälkeen seuraavan voi taas heittää kentälle. 

Kentällä olevan voittopisteen hallinnasta ja vastustajan päätyyn pääsemisestä palkitaan voittopojoilla ja yllättäen ensimmäisenä kentän tavoitteeseen venyvä voittaa.

Yksinkertainen ulkonäkö pettää, varsinkin aluksi. Kun porukkaa puskee kentälle, pitää jo vähän venyä ja heittää sodan liekkeihin oikeaa porukkaa oikeaan aikaan.

Koneesta saa hyväksyttävän vastuksen, mutta nopeat moninpelisessiot onnistuvat netin kautta ja otsat saman koneen ääressä vastakkain kolahdellen. Kilpailuvietti antaa heti bonusta pelaamiseen.

Kun yksiköt vain etenevät suoraa viivaa aika nopeasti pelaaminen alkaa toistaa itseään, mutta sopivissa annoksissa taktiikkaluuta kutittava Assault Wave ei ole yhtään kakkiaisempaa pelattavaa.

 

 

83

Lisää aiheesta