Asterix - Caesar's Challenge – Galliasta kajahtaa

Meinasi taikajuomapullo kaatua, kun Infogramesin Asterix ei ollutkaan tasohyppely. Caesar's Challenge on yllättäen pöytäpelin ja historianoppitunnin risteytys, jonka kohdeyleisöksi tavoitellaan koko perhettä. Mene suoraan vankilaan kulkematta kautta Teutateksen!

Julius Caesar on lyönyt vetoa, että hän voi estää gallialaisten huuhailut ympäri Rooman valtakuntaa, ja gallialaisten on todistettava, että Julius puhuu pötyä. Kaikkiaan 1_4 pelaajaa lähtee kiertämään Rooman valtakuntaa etäisesti muistuttavaa pelilautaa. Tarkoituksena on kerätä keisarin kiusaksi kustakin maasta matkamuisto ja palata niiden kanssa kotikylän juhlahumuun. Nopein matkamuistojen metsästäjä voittaa pelin.

Pelilaudalla edetään tietokonenopan osoittama ruutumäärä kerrallaan. Kussakin ruudussa tapahtuu yleensä jotakin, osassa joutuu vankilaan, osassa pääsee pelaamaan yksinkertaista äly- tai refleksipeliä, osassa kysytään roomalaistriviaa. Onnistuneet yksilösuoritukset palkitaan nopeammalla etenemisellä, taikajuomapulloilla tai matkamuistoilla. Taikajuomaa naukkaamalla pelissä etenee sutjakkaammin, esimerkiksi vankilaan ei tarvitse jäädä virumaan.

Ceasar's Challenge on kuorrutettu näyttävällä animaatiolla. Pöytäpelin ruudut heräävät henkiin, kun niille astahtaa. Kuvaruudun poikki vilistävät pölkkymiehet tujauttavat pelaajaparan muutaman ruudun taaksepäin. Monet sarjakuvasta tutut hahmot käyvät hauskuuttamassa ja kiusaamassa matkamuiston metsästäjiä.

Älypelit koostuvat muun muassa yksinkertaisista muistipeleistä, Mastermind-kloonailusta sekä jo mainituista triviaosuuksista. Toimintaosuudet ovat pääosin yksinkertaisia kursorin/hiiren ohjailuun keskittyviä nopeasti opittavia pikkupelejä. Esimerkiksi villisianmetsästyksessä yritetään saada kursori osumaan metsän siimeksestä esiin pongahtavaan villisian päähän. Luovaa.

Vaikeustaso voidaan viritellä pelaajakohtaisesti erikseen niin toiminta- kuin älyosuuksillekin. Niinpä kaikkitietävät vanhemmat voivat pelata peliä yhdessä ilotikkuikäisten lastensa kanssa. Yksinkertaiset peli-ideat jättävät kaiken nähneen peliveteraanin kylmäksi, mutta koko perheen hauskuuttajaksi Asterix _ Caesar's Challengesta voi toki olla.