Asterix Mega Madness (PSone)

Hulluja nuo roomalaiset!

Asterix Mega Madness koostuu 14:stä melko yksinkertaisesta minipelistä. Jokaisessa osuudessa selviää ohjaintatilla ja neljällä toimintanappulalla. Yleensä kaikkia nappeja ei edes tarvita. Tavallisesti pelit vaativat reaktionopeutta, joskus hieman hoksaamiskykyäkin.

Minipelien ympärille on kyhätty kevyt taustatarina, jossa gallialaisten päällikkö Aladobix järjestää kisailun siitä, kuka valloittamattoman kylän asukkaista on voimakkain, kekseliäin, nopein, älykkäin...

Lajeja ovat syömiskilpailu, kilpa-ajo minikatapulteilla, villisian metsästystä, roomalaisleirin tuhoaminen, legioonalaisten kypärien keräämistä, kilpien päällä käytävä takaa-ajo ja sitä rataa. Muutama laji on suunniteltu nimenomaan joukkuepeliksi.

Joukkovoima

Yksinpelin lisäksi on joukkuekisailu, jossa kaikkia lajeja ei tarvitse käydä läpi vaan niistä voi valita mieluisimmat. Asterix Mega Madness sopii hyvin sekä muutaman viattoman minuutin tappamiseen että pitkiin illanistujaisiin, teoriassa.

Asterix Mega Madnessissa ei ole paljon järkeä yksinpelinä. Simppeli nappien hakkaaminen ei tuo tyydytystä, mikäli se johtaa vain koneen itsensä päihittämiseen. Jotta kokemus olisi nautittava, tarvitaan vähintään kaksi pelaajaa, mutta parhaimmillaan Mega Madness on, jos paikalla on kokonainen pieni porukka. Sana pieni koskee myös kohderyhmän ikää, sillä Asterix Mega Maddnes on ilman muuta suunnattu vähän nuoremmille.

Jos pelaamassa on äänekäs ja eläytyvä kaveriporukka, Asterix Mega Madness on silkkaa nannaa. Mutta toisaalta sellaisissa olosuhteissa hauskaa on myös hallituksen budjetin sosiaalitoimen alamomenttien lukeminen ääneen.

Graafisesti peli on siedettävä, nippanappa. Hahmot tunnistaa, mutta vähän vanhanaikaiselta Asterix Mega Madness kuitenkin näyttää. Tällaiseen animaatioon tyydyttiin joskus muinaisina aikoina. Musiikki sopii ihan hyvin taustameluksi hektiseen kohellukseen.

Asterix Mega Madnessista haluaisi pitää jo sen aiheen vuoksi, mutta ei hyvä lisenssi tylsää peliä toisenlaiseksi muuta. Asterix-hahmot sopisivat paljon paremmin tasohyppelyyn tai toiminnalliseen roolipeliin, miksei jopa humoristiseen reaaliaikaiseen strategiapeliinkin.

52