Avaamaton Super Mario Bros. myytiin 2 miljoonalla dollarilla

Maailman kallein videopeli on Super Mario Bros. NES-konsolille. Avaamaton pelipakkaus vuodelta 1985 myytiin 2 miljoonalla dollarilla, mikä on pelihuutokauppojen uusi ennätyssumma.

Pelien hinnat ovat olleet koko vuoden jatkuvassa kasvussa. Huhtikuussa kallein peli oli vielä Super Mario Bros, josta maksettiin 660 000 dollaria. Heinäkuussa ennätys siirtyi hetkeksi The Legend of Zelda -pelille, josta maksettiin 870 000 dollaria. Samassa Heritage Auctions -huutokaupassa myytiin myöhemmin Super Mario 64, josta maksettiin 1,56 miljoonaa dollaria. Super Mario 64 -pelejä tehtiin yli 12 miljoonaa kappaletta, mutta myyty yksilö on avaamaton ja lähes täydellisessä kunnossa.

Elokuussa Super Mario Brosin nappaama ennätyssija on hieman kyseenalainen, sillä kyseessä voi myös olla kallis mainoskampanja. Peli myytiin Rally-palvelussa, jossa käyttäjät voivat ostaa osuuksia keräilyesineistä sijoitusmielessä ja saada myydessä osuutensa verran tuotoista. New York Timesin mukaan Rally oli ostanut Super Mario Brosin vuoden 2020 huhtikuussa 140 000 dollarilla ja myi sen nyt 2 miljoonalla dollarilla tuntemattomalle ostajalle.  

Lisää aiheesta