Axel & Pixel (Xbox 360)

Taidemaalari Axel ja koiransa Pixel viettävät rauhallista koti-iltaa, kun ilkeä rotta tuudittaa kumppanukset uneen ja lukitsee uni- ja valvemaailman välisen portin. Vapautuakseen parivaljakko lähtee jyrsijäjahtiin outoon maailmaan.

Tarinamoodin 24 pienessä kentässä on aina sama tavoite: pitää keksiä reitti, jolla pääsee lähemmäksi ilkikurista rottaeläintä. Ruutuihin on piilotettu lukuisia herkullisia yksityiskohtia, joita napsauttamalla saa yleensä palkinnon pienimuotoisen animaation muodossa. Kenttien läpi juoksemalla menettää osan siitä, mikä tekee pelistä niin viehättävän. Axel & Pixel on pikemminkin interaktiivinen kuvakirja kuin täysiverinen seikkailupeli.

Koskaan ei voi olla varma, mitä seuraavassa kentässä tapahtuu, eikä tylsiä hetkiä oikeastaan ole. Axel ja Pixel joutuvat seikkailunsa aikana rakentamaan putkiverkostoja, kokoamaan palapeliä, soittamaan taustamusiikissa soivaa melodiaa, lentämään kuumailmapallolla maan alla ja jopa huristamaan Trials HD -tyyliin maasturilla yli kuolettavien rotkojen ja vuorenhuippujen.

Kummalliseen unimaailmaan on helppo uppoutua, sillä peli näyttää todella kauniilta. Tyyli sekoittaa käsin piirrettyä taidetta valokuviin. Minua kollaasimaiset maisemat riemastuttivat, eritoten kolisi runsas luontomateriaalien käyttö: oikea ruoho päihittää kevyesti vihreän pikselimaton. Lopputulos on erittäin tyylikäs.

Omalaatuinen maailma on Axel & Pixelin selkeä valtti. Siitä syystä elämysmatkailijat saavat pelistä eniten irti, haastetta ja toimintaa janoavat taas joutuvat etsimään kiksinsä muualta. Axel & Pixelin pahin vika on helppo keksiä: se on turhan lyhyt. Läpäisyyn kuluu vain 3–4 tuntia. Kuolleita hetkiä tai toistoa ei kuitenkaan ole, joten kymmenen euron maksaminen ei suuremmin harmita. Mieluummin tiivis nautinto kuin löysä maraton.

86