B-17 Flying Fortress

Lentosimulaattori. Viime lehdessä oli Vektor Grafixin toiseen maailmansotaan sijoittuvan pommikonesimun Amiga-versio testattu lerppupohjaisella Amigalla. Tällä kertaa lentävä linnoitus joutuu koelennolle A1200:ssa sekä kiintolevyllä varustetussa A500:ssa.

Super-Amigassa B-17:n vektorigrafiikka on huomattavasti nopeampaa kuin 500:ssa, mutta sillä ei ole muuta merkitystä pelin kannalta kuin se, että viholliskoneita on helpompi röpötellä konekivääreillä. Kyllä B-17 silti kiintolevyllisen koneen heiniä on. Lähes jatkuva levyaseman kidutus häiritsee viimeistään silloin, kun sormi koukistuu syöttämään tappavan annoksen lyijyä natsipilotille, mutta ohjelma päättääkin ladata lisää maisemaa levyltä.

Kiintolevyllisessä Amigassa, olipa se sitten 500 tai 1200, B-17 pääsee oikeuksiinsa ja peli sujuu oikein mukavasti. Hieman kummastutti, että maksimidetaljitasolla sekä 3 Mt:n A500:ssa että 1200:ssa, jossa tehoa pitäisi riittää, peli kaatuili usein. Minimitarkkuudella tätä ongelmaa ei esiintynyt. Syyksi veikkaamme laiskaa ohjelmointia, sillä ei pelin vektorigrafiikka kovin monimutkaista ole. Siis jos omistaa kiintolevyn, kannattaa B-17 katsastaa, sillä PC-version virheineenkin peli on silti yksi parhaimpia Amiga-simuja.

76