Backyard Wrestling 2: There Goes the Neighborhood (PS2) – Takapihan painipöhköt

Showpainipeli, jonka nimi ei ala WWE-kirjaimilla? Mielenkiintoista. Backyard Wrestling -tuotteita myydään räkäisellä asenteella, seksillä ja älyvapailla tempauksilla.

BYW (Backyard Wrestling) -matseihin osallistuu tusinoittain lisensoituja körmyjä, mutta telkkarilähetysten puuttuessa nimet jäävät oudoiksi. Kamppailijakaartin tunnetuin vetonaula on sänkypainin puolella mainetta niittänyt Tera Patrick.

Oman ottelijan luominen on vaatimatonta puuhastelua WWE-serkkuihin verrattuna. Kropan säätömahdollisuudet ovat minimaalisia eikä vaatekaapissa roiku kuin pari tusinaa riepua.

Taisteluista tulee mieleen vauhdikas Dreamcast-mättöhitti Power Stone. Ottelijat juoksevat kiltisti tatin osoittamaan suuntaan ja esteiden päälle kiipeäminen ja alas heittäytyminen sujuvat vaivatta. Kamppailijat rökittävät toisiaan lyönneillä, potkuilla, heitoilla ja lukoilla. Hyökkäykset pysäytetään torjunnoilla ja arvailuun perustuvilla helpoilla vastaliikkeillä. Mättämistä piristetään kiitettävän laajalla asearsenaalilla, sillä mikä tahansa irtaimisto tai rikotut huonekalut kelpaavat apuvälineiksi.

Monimutkaiset kontrollit sotivat nopeatempoista taistelysysteemiä vastaan. Vauhdin hurmassa on vaikea muistaa, mitä virkaa tuokin namiska tai liipaisin toimittaa. Parin mutkan suoristaminen tekisi hyvää BYW-painijoille.

Potki lyötyä

Näppärä asesysteemi on Backyard Wrestling 2:n kulma- ja samalla kompastuskivi. Aseilla takominen on lystiä, mutta tekoäly ei osaa varoa aseita edes vaikeimmalla tasolla. Pieni juoksukoukero jallittaa joka sällin: vastustaja singahtaa perään, suojaus putoaa, salamakäännös ja lekaa kupoliin. Pesismailan tai jonkun muun kevyen aseen kombot kaatavat painijan kanveesiin kouristelemaan. Lattiaan läsähtänyt kamppailija ottaa tietysti heti lisää kipeää potkuista.

Pitkän uramoodin matseja höystetään treenihaasteilla, joissa pitää tehdä tiettyjä liikkeitä ottelun kuluessa. Tekoälyn aseaukon takia hyökkäysten harjoitteleminen on tavallisia nujakoita mielekkäämpää puuhaa, sillä asekikan takia voiton metsästäminen on puuduttavaa junnausta.

Kaksinpeli on ainoa vaihtoehto uran jauhamiselle. Kaverin murjominen eliminoi yhtälöstä ontuvan tekoälyn. Valitettavasti opettelua vaativa ohjaus karsii kiinnostuneita kamuja kovalla kädellä. Suurpiirteistä törmäystarkistusta ei kierretä edes kaksinpelillä: vähän sinne päin humahtavat hyppyhyökkäykset ja heitetyt esineet kaatavat miehiä armotta. Moinen syö mielenkiintoa kokeneiden pelaajien kohtaamisista.

Ristiriitaisessa Backyard Wrestling 2:ssa on monta mainiota yksityiskohtaa, kuten vapaa liikkuminen, särkyvät esineet ja monipuoliset aseet. Näppärät ideat hautautuvat kuitenkin tekoälyn aseaukon ja muutaman pienemmän pulman alle.

65