Bakugan Battle Brawlers (PS3)

www.bakugan-videogame.com

Nykymuksujen lelut ovat parempia kuin minulla aikanaan, mutta pelit eivät valitettavasti ole.

Laumallinen tv-sarjasta ja keräilykorttipelistä tuttuja Bakugan-hirviöitä ajautuu Maan matosien riesaksi. Androgyynin näköinen päähahmo löytää puistoretkellä kuulaan kätketyn lohikäämeen ja päättää valloittaa maailman Bakugan-areenat uuden lemmikkinsä voimin.

Kukaan ei kertonut, että lohikäärmevalmentajan elämä on pirun tylsää. Staattisin ruuduin etenevä peli koostuu peräkkäisistä Bakugan-turnauksista, joiden väliajoilla pääsee hassaamaan voittomassit kortti- ja monsterikauppaan. Bakugan luottaa paljon taistelujärjestelmäänsä, sillä muuta sisältöä pelissä ei ole.

Pakka sekaisin

Kuuden luonnonvoiman mukaan jaetuista örmylöistä otetaan mittaa ruudukkoon jaetulla taistelukentällä ja taistelujärjestelmä muistuttaa erittäin paljon Bakuganin lautaversiota. Ensimmäisenä laudalle heitetään bonuksia jakavat porttikortit, joiden päälle paiskotaan elukkapalloja. Korttipeliin kannattaa panostaa, sillä bakuganit kerryttävät hipareitaan riippuen porttikortin ominaisuuksista ja hahmon elementistä.

Ottelun voittaa se, joka kerää itselleen ensimmäisenä vaaditun määrän maassa makaavia porttikortteja. Lärpäkkeen voi hankkia itselleen nakkaamalla kaksi omaa bakumonia sen päälle, mutta omistussuhde vaihtuu myös taistelemalla. Matsaamaan pääsee, kun vihollisen miehittämälle kortille laskeutuu oma mörmelö. Bakuganin maailmassa erimielisyydet ratkaistaan väkivallan sijaan muilla tavoin.

Ennen taistelua otuksen ominaisuuksia voi parantaa erikseen ostettavilla erikoiskorteilla. Turpakeikka päättyy lähes poikkeuksetta doupatun monsterin voittoon, sillä se määrää, kenellä on eniten terveyspisteitä. Taistelun suuntaan voi yrittää vaikuttaa täysin epäonnistuneiden minipelien välityksellä, joiden tarkoitus on tasoittaa korttipakan varaan rakennetun taistelujärjestelmän epätasaisuutta.

Buustaamisen jälkeisissä pyrähdyksissä on yhtä vähän ideaa kuin maalin juomisessa, sillä padin vatkaamiseen, rytminäppäilyyn ja hektiseen ikoninarpomiseen jaetut turpakarkelot tavoittavat huonosti kerrostalon kokoisten hirviöiden välienselvittelyn. Pokemon-pelien vuoropohjainen taistelu on suorastaan nerokas verrattuna Bakuganin yksinkertaiseen taulukkolaskentaan.

Tosieläman Bakugan-areenoilla mielikuvitus korvaa puuttuvan sisällön, mutta konsolin ruudulla kertomisvastuu siirtyy koneelle. Maailman pelastaminen ikiaikaiselta bakuudelta ei kiinnosta, jos homma maistuu matikantunnilta.

* * * * *

Hirviöt areenalla

Bakuganin lautapeliversion pääosassa ovat magneettisten kuulien sisälle sullotut mahtipedot, joita viskotaan metallisten porttikorttien päälle. Kun kuula kopsahtaa kortin pinnalle, kuulan sisälle piiloutunut Bakugan avautuu.

Lautapeli on perusidealtaan tismalleen samanlainen konsoliserkkunsa kanssa. Taistelun voittaja ratkeaa porttikortin, Bakuganin ja käytettyjen buusterilätkien ominaisuuksien perusteella. Niin kortteja kuin hirviöitäkin voi hankkia päivityspaketeista ja Pokemon-hengen mukaisesti kilpavarustelu on tärkeä osa myös Bakugan-konseptia. Anime-sarjasta alkunsa saaneesta tuoteperheestä povataan tämän joulun hittituotetta.

61