Baldur's Gate 3 -roolipelistä ilmestyy syyskuussa ennakkoversio

Koronapandemian takia elokuusta siirretty Baldur's Gate 3 -roolipeli ilmestyy Early Acces -versiona syyskuun 30. päivä Steamissa.

Tarinan perusasetelma on varsin tiukkarajainen. Mind flayer kaappaa jo introssa sankarin ja istuttaa uhriinsa mind flayerin toukan. Tehtävänä on päästä otuksesta eroon vielä, kun sankari on täysissä sielun ja ruumiin voimissa.

Early Access -versio sisältää pelin ensimmäisen kappaleen eli noin parikymmentä tuntia peliä. Forgotten Realmsin paikoistan nähdään Avernis, Faerun ja Underdark. Tasokatto on ennakkoversiossa neljä ja pelisysteeminä ikoninen D&D. Co-op-pelimuoto ei ole vielä syyskuussa mukana vaan se saadaan myöhemmin. Tiimin tarkoituksena on käyttää Early Access -versiota pelinsä hiomiseen ja palautteen keräämiseen pelaajilta.    

Peliä tekevällä Larian Studiosilla ei ole mitään tekemistä alkuperäisen Baldur's Gate -roolipelisarjan kanssa, mutta tiimi on sinällään oiva valinta pelin tekoon. Larian Studios on tehnyt muun muassa erinomaisen Divinity: Original Sin -roolipelisarjan, joka on yksi nykyajan parhaista Baldurin henkisistä perillisistä.