Batman: Arkham City – Armoured Edition (Wii U) – Julkaisupelit for U

Runsas vuosi sitten ilmestynyt Batman: Arkham City on kovan luokan supersankarin hiekkalaatikko, joka kuuluu jokaisen toimintaseikkailujen ystävän yleissivistykseen. Wii U:lla Batman on edelleen kivikovaa kamaa, ellei jopa astetta kovempaa: Armoured Editioniin kuuluvat kaikki Arkham Cityn maksulliset lisärit ja BatPad, korjaan, GamePad, on integroitu bat-toimintaan hyvin.

Arkham Cityn avoin vankileiri pursuilee liitoksistaan tyylikkäästi tehtyä ja lähdemateriaalille uskollista bat-mytologiaa: liuta superroistoja ja heidän jenginsä, juonitehtäviä, moniosaisia sivutehtäviä ja Arvuuttajan keräiltävää kamaa. Lukuisia rikollisia kurmotetaan mieluiten ninjamaisen salavihkaisesti takaapäin tai matsi aloitetaan vähintään lukumäärää harventavalla taktisella yllätysiskulla. Avoimissa käsirysyissä vastaiskujen ajoitus ja tuliaseiden välttely on tärkeää, sillä Batman ei ole kuolematon.

 

GamePad toimii Bättiksen käsitietokoneena. Tutka, kartta, tietokanta sekä radion äänet näkyvät ja kuuluvat GamePadista. Rikospaikat analysoidaan GamePadilla,  monipuolisia bat-laitteita valitaan ja käytetään bat-näytöltä. Myös Batarangeja lennätetään pikkuruudulta, ja koodeja murretaan sormea siirtelemällä. GamePad tuo jo valmiiksi komeaan toimintaseikkailuun mukavia lisämausteita.

Petri Heikkinen

92