Batman: The Brave and the Bold: The Videogame (Wii, DS) – Liki kauniit ja rohkeat

Pyhä tasa-arvo, Batman! Kun muilla koneilla nautiskeltiin Arkham Asylumin hullun hienosta Batmanista, Wii-omistajat jäivät nuolemaan näppejään. Olisiko Brave and the Boldista Wiin Arkhamiksi?

Batmanilla on enemmän piirrossarjoja kuin varusteita tarvikevyössä. Tuorein sarjoista on The Brave and the Bold, jossa Batman lyöttäytyy yhteen muiden DC-Comicsin sankareiden kanssa.

Jokainen neljästä episodista rakentuu tv-sarjan tyyliin. Pelitoiminnan välissä näytetään videopätkiä piirrossarjasta. Dialogi on toimivaa, ja sitä on ainakin riittämiin, sillä hahmot heittävät läppää myös toiminnan lomassa. Bonuksena sarjasta tutut ääninäyttelijät hoitavat roolinsa kunnolla.

Bat-em-up

Batman on perinteiseen tyyliin sivulta kuvattua mättämistä, jossa ei pääse etenemään ennen kuin kaikkien vihollisten ohimoita on hivellyt lepakkonyrkillä. Perustaistelussa nyrkki on rautaa, mutta myös batarangit, energiamiekat ja muut apuvälineet löytyvät Batmanin arsenaalista.

Jokaisessa episodissa vaihtuvalla kakkossankarilla voi myös pelata, sillä apulaista ohjaa joko tekoäly tai kaveri. Apulainen saa vapaasti loikkia peliin ja pelistä pois mielensä mukaan. Kaksinpeli on suositeltavin pelityyli, sillä yksinpelinä Brave and the Bold on armottoman itseään toistava.

Pahiksia kurittamalla tienaa käteistä, jota käytetään erikoislaitteiden päivittämiseen. Itse ihastuin batarangeihin niin paljon, että muut aseet jäivät pölyttymään varustevyön taskuihin. Batmanin bumerangilla eli batarangilla selvisin jokaisessa kentässä vastaan tulevista ärsyttävistä leijupommeista ilman tuskia.

Koska Brave and the Bold on animaatiosarjaksi kevytmielinen, on vaikeustaso vedetty alas. Edes kuolema ei ole vakava asia, sillä hengenlähdössä menettää ainoastaan osan rahoistaan, eikä koko maallista omaisuutta.

Brave and the Bold on mukiinmenevä peli, mutta seikkailun kesto on hintaan nähden järjetön, sillä jokaisen neljästä episodista selättää alle tunnissa. Läpäisyn jälkeen aukeaa normipelissä neuvoja jakelevan ja superärsyttävän Bat-Miten haasteosuus, joka sekään ei jaksa yhtä yritystä pidempään kiinnostaa.

Alku yllätti positiivisesti, sillä ensimmäinen episodi on ylivoimaisesti pelin paras, ja ainoa joka tuntuu Batmanilta. Jopa Robinista saatiin kuorittua hauska hahmo, mikä on ennenkuulumatonta. Muiden DC-sankareiden kanssa seikkailtavat episodit eivät herätä kummoisia tuntemuksia, varsinkaan kun pahikset olivat paha gorilla -tasoa.

Kokonaisuuden hinta–kesto-suhde jää kehnoksi. Batman-fanien kannattaa napata halvemmalla vaikkapa Wiin Batman: The Videogame.

30