Battle Tanks (PS3)

Vanhoina hyvinä aikoina miehet olivat rautaa, laivat puuta ja videopelit yksinkertaisia. Battle Tanks on miellyttävän maltillisesti (lue: graafisesti) modernisoitu moninpeliherkku menneisyydestä. Yhdelle ruudulle rajatulla taistelutantereella rullaa neljä ylhäältä kuvattua pikkutankkia, yksi osuma tappaa, paras voittakoon.

Suoraviivaiseen ideaan tuodaan pitkäjänteisyyttä kymmenillä erilaisilla taisteluareenoilla ja asebonuksilla. Tankkien etenemistä mutkistetaan muureilla, jäällä, liukuhihnoilla, vaarallisilla automaattiovilla ja teleporteilla. Ammukset voi ampua kimmokkeella seinästä, joten vastustajien yllättämiseen on runsaasti mahdollisuuksia.

Taisteluissa tarvitaan taktista näkemystä refleksejä enemmän, sillä tankkien kudit lentävät hitaasti. Panssarit ovat paperia, joten ammuksien torjuminen omalla tulituksella kannattaa sisäistää nopeasti. Bonuksilla haetaan vastustajista teknistä yliotetta: murhaava liekinheitin, tulinopeuden kasvu ja itsehakeutuvat ammukset ovat käteviä pattitilanteiden murtajia. Bonuksista huolimatta puhdas taito ja pokka riittävät pitkälle Battle Tanks -karkeloissa.

Kaikki kentät läpi kelaava yksinpeli toimii yllättävän näppärästi. Vapaamuotoiset kahden minuutin ottelut ovat tiukkaa vääntöä kenttä kentältä kasvavia vihollisjoukkoja, kiinteitä tykkitorneja ja muita virityksiä vastaan. Nasevasta yksinpelistä huolimatta moninpeli on Battle Tanksin juttu, jolloin tuttuja ja tuntemattomia teilataan tappomatseissa, tiiminujakoissa ja lipunryöstössä. Harmi vain, että netissä ei juuri liiku Battle Tanksin pelaajia.

86