Battlefield 2042 tulee syksyllä 2021

Battlefield 2042 ilmestyy lokakuussa 2021, ilmoittaa EA. Pelin tekee Dice

Kuten nimestä jo arvaa, tarina sijoittuu lähitulevaisuuteen, jossa osa yhteiskunnista on romahtanut ja loput taistelevat hupenevista resursseista. Maailmalla elää maattomia no-patseja, jotka Yhdysvallat ja Venäjä ovat palkanneet hoitamaan keskinäistä sotaansa. Käytössä on scifikalustoa, joka ammentaa innoituksensa nykyisistä aseista ja osa nykyisisistä prototyypeistä nähdään pelimaailmassa käyttökelpoisena kalustona. 

Battlefield tukee 128 pelaajan moninpeliä PC:llä, PS5:llä, Xbox Series X/S:llä, PS4:llä ja Xbox Onella on tyytyminen 64:ään. Pelikartat ovat sarjan suurimpia ja niissä nähdään dynaamisesti muuttuvaa säätä kuten hiekka- ja pyörremyrskyjä. 

Pelimekaniikkaa raotetaan sen verran, että hahmot ovat spesialisteja, joilla on yleensä yksilöllinen kikkalaite ja taito, mutta aseet ja muut varusteet saa valita itse. Esimerkkejä annettiin neljä. Webster Mackaylla on tarttumakoukku ja taito liikkua nopeasti myös tähtäin silmillä. Maria Falckilla on parannuspistooli ja taito parsia toverit kuoleman kynnykseltä täyteen taistelukuntoon. Pyotr Guskovskylla on sentry gun, jolla hän voi myös voi osoittaa maaleja. Wikus Van Daelella on drone ja liiketunnistin.

Perusideaa testaava suljettu alfatesti käynnistyy jo heinäkuussa, mutta varsinaista peliä näytetään trailerissa jo ennen sitä.