Battlefield Hardline

Rosvot kiinni!

Muistan kun lapsena korttelin kakaroiden kanssa leikittiin rosvoa ja poliisia, ja odotettiin että isä palaa jatkosodasta kotiin.

Battlefield Hardline kertoo uuden, digitaalisen näkemyksensä tästä yhteiskunnan järjestyksenvalvojien ja sitä nakertavan antisosiaalisen aineksen ikuisesta taistelusta. Mutta nyt kortteli on koko maailman kokoinen.

Kova linja

Betaa pelatessani päässäni alkoi vilkkua pieni johtajat asialla -varoitusvalo. On selvää, että tämän kokoluokan IP ja pelimoottori eivät saa viettää välivuotta, se on kaikki viivan alta pois. Mutta vuosipäivitysstrategiaa kokeiltiin Battlefield nelosella, joka oli liian vähän (uutta), liian pian ja liian huonosti.

Entäs jos vaihdetaan nimi? Visceralin pykäämä Battlefield Hardline näyttää ja maistuu Battlefieldilta, joissa sotilailla on joko poliisivormut tai rosvoreleet.

Pelimuodot ovat sentään uusia. Blood Money -pelimuodossa on rahapaikka, josta rosvot yrittävät varastaa rahaa ja kuljettaa sitä omaan piiloonsa, poliisit taas ”takavarikoivat rahaa todistuaineistoksi” mitä ei usko kukaan, ja vievät sitä omaan jemmaansa. Ken saa ensin viisi milliä, voittaa. Heistissa konnat yrittävät ryöstää pankkiholvia ja paeta saaliin kanssa. Heist oli selkeästi kiinnostavampi pelimuoto, siksi sitä myös pelataan selvästi vähemmän.

Nämä ovat taas niitä keksimällä keksittyjä pelimuotoja, joista toivotaan että pelaajat innostuisivat.  Mutta ei lupaa hyvää, että ilmiselvästi aika monet pikku rosmot ja poliisit kakat nakkaavat pelimuodon ideasta ja pelaavat omaa deathmatsiaan.  Pahimmassa tapauksessa julkaisuversioissa onkin siten taas se ikuinen Conquest mukana ja taas mennään tutuilla taistelukentillä.

Ai niin, luvataan tähän yksinpeliäkin. Oikeasti EA, normaalisti virheistä pitäisi oppia kerralla.

 

Mellakka kuriin rynkyllä

Hardlinen pahin ongelma on se, ettei se uskalla lähetä reippaasti pois tutuilta taistelukentiltä. Pelin neljä eri luokkaa ovat sota-bäfistä tuttuja ja ihan yhtä raskaasti aseistettuja, sinkoja myöten. Vilkaisin hyllyssäni näkyvää SWAT nelosta ja huokaisin raskaasti.

Kytät vastaan konnat olisi ollut oiva tilaisuus epäsymmetriseen taisteluun, mutta ei. Pyhä Balanssin nimissä kummallakin osapuolella on identtiset kamat, joista kiinnostavimpia ovat köyden ampuva jalkajousi ja pidättämiseen sopiva ei-tappava taser.  Eihän niillä mitään tee, mutta kuitenkin.  Linja jatkuu ajoneuvoissa. Kun kentät ovat pieniä eikä matka pitkä, moottoripyörän tai (poliisi)auton käyttäminen tuntuu aika keinotekoiselta. Tankkeja ei ole, mutta kun panssariautossa on konekivääri niin ei tarvitsekaan. Taivas lyö tulta, kun siellä pörrää helikopteri.

Uutta ajattelua löytyy lähinnä tavaran avaamisessa. Uuden rynkyn saa kun siitä maksaa pelissä tienattavalla rahalla, mutta lisävarusteet sihen avataan pelaamalla.

Melko ilokseni minä aina Battlefieldia pelaan, mutta Hardlinessa maistuu liian vahva kierrätyksen maku. Asetelman huomioon ottaen, olisiko ollut poissuljettu ajatus ympätä jollain tavalla siviilit mukaan? Juoksemaan kentällä vapaan tulituksen pilaajina?  Tai tiiliskiviä nakkelevat mielenosoittajat vastaan mellakkapoliisit?

Sitten näin sieluni silmin kun poliisit ja rosvot yksissä tuumin niittaavat siviilit jaloista pyörimästä jotta pääsevät rauhassa sotimaan.

Saa nähdä, onko Battlefield tarpeeksi vahva selkäranka jotta Hardline menestyy. Ainakin tukisin sitä myymällä Hardlinea kivaan alennushintaan.

Ilmestyy loppuvuonna 2014

Lisää aiheesta

 • Jagged Alliance: Flashback

  Paha saa palkkansa etukäteen
  Olen varma, että moni pitää palkkasotureita verrattomina sisar- tai velikultina, ja se on tasan yhden pelin syytä.
  Jagged Alliance 2 on niitä harvoja pelejä, joka voi haastaa UFOn kaksintaisteluun taktisen vuoropohjaisuuden kuninkuudesta. Taistelussa Arulcon…
 • The Forest

  Varhaisversio
  Robinson Crusoe
  Jos metsään haluat mennä nyt niin takuulla järkytyt. The Forest on yhdistelmä elossapysymistä ja iljettävää kauhua.
  Miltä kuulostaa matkustajalentokoneen syöksyminen oudolle saarelle, taistelu eloonjäämisestä ja oudot, hämmentävät tapahtumat? Paitsi…