Beach Spikers (Gamecube) – Ihanat naiset rannalla

Aurinko ja kauniit bikinipimut, viihtyisän rantaloman ainekset, eivät takaa kunnon peliä. Sen Segan maineikas AM2-tiimikin on tajunnut Beach Spikersia tehdessään.

Beach Spikers -rantalentopallo on rennon piristävä poikkeus Pohjois-Amerikan ammattilaissarjoihin ja jalkapalloon painottuvassa urheilupelimaailmassa. Telkkarilajina naisten rantalentiksen suosio nousee jatkuvasti, eikä vain urheilullisten seikkojen vuoksi. Seksi myy, joten Beach Spikers seuraa vain trimmattujen naisten otteluita. Peliä sohvan perältä seuraavien miesten sixpack taas kiiltelee jääkaapissa.

Rantalentiksen yksinkertaisten sääntöjen ja Beach Spikersin arcade-taustan ansiosta pelisysteemin oppii muutamassa minuutissa. Syötössä pallo viskataan vastustajille joko pehmeällä neitiläpsyllä, tuimalla olan yli -iskulla tai hurjalla hyppysyötöllä. Mitä navakampi niitti, sitä tärkeämmäksi edestakaisin viuhtovan voimapalkin seuraaminen muodostuu. Kunnon kanuunankuula pylläyttää vastustajan hetkeksi hiekkaan.

Pallon laskeutumispaikka merkitään selkeällä renkaalla. Jos pelaaja ei ehdi ajoissa paikalle tukevaan haara-asentoon, ensimmäinen kosketus lerpahtaa odottamattomaan suuntaan. Sählingin jälkeen kaverille tulee kiire. Kamu pompauttaa nahkakuulan pikaisesti takaisin vastaanottajalle, joka läjäyttää pallon taas verkon yli. Vastapuolen rytmiä sopii yrittää sotkea kahden kosketuksen hyökkäyksellä tai matalalla palautuksella.

Kunnon passista lyöntiin loikkaavalla pelaajalla on runsaasti vaihtoehtoja. Hypyn lakipisteessä iskun taakse saa eniten ruutia, mutta nokkelilla sijoituksilla tyhjään paikkaan voi paikata voiman puutetta. Tilanteen perusvaihtoehtoihin kuuluvat iskulyönti hiekkaan ja löysä juju, jossa torjuntaan nouseva vastustaja ohitetaan sormenpäistä kimpoavalla pallolla. Ohituksen voi läiskäyttää myös roikkuna takakentälle tai niukin naukin verkon yli.

Nopeat hoksottimet munkkiarvauksilla ryyditettynä ovat puolustajan paras apu. Touhu jää refleksien varaan, joten yleensä kannattaa vain jäädä odottamaan hyökkääjän ratkaisua. Aggressiivinen torjuntapeli verkolla on tiukan ajoituksen myötä riskialtista touhua.

Piiri pieni pyörii

Paljaan pinnan tirkistely on rantalentiksen yksi myyntivalteista eikä Beach Spikers petä kuolaavia katsojia. Sutjakat naiset ovat nättejä ja animaatiot sulavuudessaan somia. Jokaisen pisteen jälkeen pyörivissä tuuletusanimaatioissa on tyttöenergistä halailua riittämiin ja meininki näyttää kompurointeja myöten aidolta. Kuvakulma kieppuu rajusti, mutta olennaiset pelaajat mahtuvat aina ruudulle. Kaunis lopputulos on miellyttävän eloisa ja vauhdikas.

Jos homma olisi pelkkää polygonipimujen töllistelyä, kokonaisuus lätsähtäisi pyllylleen nopeammin kuin karateka aikidotreeneissä. Onneksi komeaa kuvaa siivittää jämäkän selkeä ohjaussysteemi ja jouhevan rivakka pelitempo. Kentällä teutarointi ei vaadi ylettömän sähäköitä refleksejä, joten taktiikka ratkaisee pattitilanteet.

Nelinpelinä Beach Spikers on mahtava. Taitavia pelaajia vastaan pärjääminen vaatii saumatonta yhteistyötä ja luottamusta kaverin kykyihin. Moiseen ei moni tiimipeli yllä. Jos molemmat pelaajat toikkaroivat pallon perässä kuin päättömät kanat, tappio on varma. Helpot kontrollit takaavat myös sen, että uudet pelikaverit oppivat biitsin tavoille puolessa tunnissa.

Yksinpelimoodien viehätys karisee melko pian, sillä tekoäly pallottelee löysin rantein. Vaikeimman tason rökittäminen ei vaadi magiaa ja manauksiakin kuluu vain muutama. World Tour -moodia jauhetaan hitaasti kehittyvän teköälykaverin partnerina. Oman tiimiin ulkonäön rukkaaminen on hupaisan kattavaa näpertelyä. Erilaisia bikineitä on yli sata eivätkä naamat, kampaukset ja aurinkolasit jää juuri petraa pahemmiksi. Ihon ja letin värin voi säätää tarkasti mieleisekseen.

Pääpeliä höystetään kolmella minipelillä. Beach Flags on Track & Field -rämpytystä ja Beach Countdownissa pompotellaan pommia. Kestävintä hupia on futiksen rankkarikisaa muistuttava Beach P.K.

Segan rantalentis ei ole mikään syvällinen ja moniulotteinen kokemus, mutta vähät siitä. Beach Spikers on kevyttä ja suussa sulavaa karkkia, joka on ensisijaisesti erinomainen moninpeli ja vasta toiseksi urheilu sellainen.

88