Beat Blenders - Rytmiä veressä ja muovilaatikossa

www.beatblenders.com

Valmistaja: Wild Planet Toys

Testikappale: AMO Oy

Hinta: noin 20 euroa

Musiikki on lapsille luontainen tapa ilmaista itseään. Toiset tekevät sen paremmin kuin toiset, mutta se on leikkiessä epäoleellista. Parin kympin hintaisella Beat Blendersillä saa aikaan kelvollista musiikkia kaikkein tumpeloinkin.

Beat Blenders on laite, jolla valmiita sampleja eli musiikin palasia hyödyntämällä tehdään omaa musiikkia. Homma hoituu helposti. Ensin valitaan 4-5:stä vaihtoehdosta mieluinen rumpukuvio, rytmi ja melodia. Ne, tai vain osa niistä, tallennetaan omaksi luupikseen. Käytössä on neljä luuppia, joista toiseen voi vaihtaa lennosta liukuvalintanamikalla. Laitteessa on oma kaiutin ja kolme äänenvoimakkuusvaihtoehtoa. Kuulokeliitin on myös, joskaan kuulokkeet eivät kuulu hintaan. Tempovaihtoehtoja on neljä.

Ihan oikean kuuloista musiikkia saa jokainen aikaan hämmästyttävän helposti. Temmosta riippumatta kaikki mahdolliset tavat yhdistellä musiikinpalasia kuulostavat vähintään siedettäviltä. Tämä on erityisen tyydyttävää silloin, jos itseään ei ole koskaan pitänyt musiikillisesti lahjakkaana. Lapsillahan tällaisia epäluuloja omista kyvyistään ei ole, joten heille säveltäminen on hauska itsestäänselvyys.

Laitteen alkuperäisistä musiikeista vastaavat Marc Capelle ja Monte Vallier. Miehistä selvisi googlaamalla sen verran, että he ovat monessa sopassa keitettyjä musiikin huippuammattilaisia: multi-instrumentalisteja, säveltäjiä ja tuottajia.

Beat Blenders -laitteita on koko sarja, ja koneet eroavat toisistaan samplejen perusteella. Testattavana olivat techno- ja hip hop -versiot. Olemassa on myös power rock-, hot hits- ja alt rock -laitteet. Eri musiikkityylejä voi myös yhdistellä, sillä laitteet voi kytkeä peräkkäin toisiinsa. USB-piuhalta näyttävä johdonpätkä kuuluu kiinteänä koneeseen. Liittäminen ei vaadi muuta kuin johdon vetämisen toiseen Beat Blendersiin.

Toisinaan herään öisin hikisenä omaan huutooni, jos lapsuuden puulelut ja itäeurooppalaiset kasvattavat paperianimaatiot ovat palanneet mieleeni. Onneksi nykylasten elämä on parempaa. Beat Blenders on uuden sukupolven hupilaatikko, jota aikuinenkin näpräilee ilokseen aikansa. Beat Blenders -innostuksen pitkäikäisyyttä en osaa arvioida. Eiköhän laite yhdet lumet jaksa viehättää. Hupia ja audiokakofoniaa on luvassa kohtuullisen hinnan arvosta.

Hyvää

Helppo tehtää ihan oikeaa musiikkia.

Laitteet voi liittää toisiinsa.

Huonoa

Rajoittunut samplevalikoima.

Ei välttämättä innosta pitkään.

Kolme tähteä

Lisää aiheesta

  • Steelseries 7H & Steelseries Spectrum 5XB

    Steelseriesin Siberia-kuulokkeet yllättivät äänenlaadullaan. Yltävätkö valmistajan muut luurit samalle tasolle?

    Pelikuulokkeita änkeää nykyään joka tuutista. Erilaisia tuotesarjoja on niin paljon, että hitaampi ei pysy kyydissä. Siberia-kuulokkeiden rinnalle on tarjolla muun muassa…
  • Roccat Kone+

    Roccat viilaa esikoishiirensä entistä ehommaksi.

    Alkuperäinen Kone on hyvä pelihiiri, joka kärsii yhdestä isosta ongelmasta: rotta ei inahdakaan ilman ajureiden asentamista. Roccat palaa vanhan suosikin pariin plus-mallissa, ja tällä kertaa myös ajuriongelmaan on paneuduttu. Hiiri toimii…
  • Logitech G110

    Logitechin G-sarjan näppäimistö asuu monen pelaajan kotona. G110 on uusversio parin vuoden takaisesta G11-pikkuvelimallista.

    Makropainikkeilla varustettuja pelinäppäimistöjä on nykyään joka lähtöön, mutta Logitech ehti markkinoille ensimmäisten joukossa. Sen takia etenkin monen…