Big Brain Academy: Wii Degree (Wii) – Järjen jättiläiset

Matikka on ollut aina lähellä sydäntäni. Koriin vilahti sinisiä ja punaisia palloja. Hemmetti, olikos niitä sinisiä enemmän vai sittenkin punaisia. Trööt, väärin taas. Hah, ilmapallojen poksauttelussa olen ainakin hyvä. Poks, poks, poks, trööt. Häh? Siis minähän tein juuri niin kuin käskettiin, pamauttelin kaikki pienimmästä suurimpaan. Ai, numerojärjestyksessä?

Ehkä hahmottaminen olisi sittenkin vahvin lajini. Mikä kuvista eroaa muista? Kuulostaa helpolta, mutta kun kuvat liikkuvat samalla, menee taas veikkaukseksi. Trööt! Pah! Junan kiskojen asettelu voisi olla helppoa, jos alusta ei pyörisi samalla. Viimein löydän erikoistaitoni. Lätkin puuttuvia osia kuvaan ja saan jälleen täydet pisteet. Onneksi plastinen tekoälytonttu ohjasi tärisevää kättäni.

Vaikka harjoittelu yksin on hauskaa, kimpassa se on vielä kivempaa. Big Brain Academy on todellisuudessa aivojumpaksi naamioitu partypeli, sillä kinkereihin mahtuu enintään kahdeksan pelaajaa. Väki pitää kuitenkin jakaa kahteen joukkueeseen, sillä jaetulla ruudulla voi käyttää yhtä aikaa kahta wiimotikkaa. Kolme erilaista kilvoittelua (mind sprint, mental marathon ja brain quiz) pitävät mielenkiintoa yllä pitkään.

Moninpelissä hierotaan osittain samoja tehtäviä kuin soolona, mutta mukana on muutama uusi aivojäynä. Ruokatilauksessa pitää yrittää muistaa wiimoten kaiuttimesta tullut ruokatilaus, taito, josta on epäilemättä jatkossa hyötyä McDonaldsin autokaistalla. Mikäli kavereita ei ole, kimppakivaa voi harrastaa soolona itseään tai pelitallennusta vastaan. WiiConnect 24:n avulla tuloksensa voi lähettää kavereille, mutta varsinaista online-peliä ei ole.

Big Brain Academy: Wii Degree putoaa ikävästi täysipainoisen biletyspelin ja aivojen treenausohjelman välimaastoon. Viisitoista aktiviteettia on vähän, varsinkin kun kaikki on heti pelattavissa. Uudet ennätykset palkitaan mitalein, mikä houkuttelee vain tyhmimpiä. Oma kehitykseni pysähtyi reiluun kiloon, mutta se on varmasti pieneksi käyneen Trip-lippiksen syytä.

75

Lisää aiheesta