Bill's Tomato Game – Tomaatti puree

Terry Tomaatin ikioma namupala ja salaattiseuralainen Tracy on joutunut, kuinkas muuten, pahan Ossi Oravan kynsiin. Terryssä on Prinssi Rohkean ainesta ja niinpä hän hyppää oitis Ossin ja Tracyn perään kohti oksaa ylimmäistä. Psygnosiksen pelintekijäilkimykset ovat kuitenkin sijoittaneet köynnöksen oksille kymmenen mysteerimaailmaa, jotka on ratkaistava ennen kuin lopullinen välienselvittely ja tomaattineidon pelastaminen on mahdollista. Kaiken kaikkiaan Terryn urakka koostuu sadasta pähkinästä.

Pelin idea on hyvin yksinkertainen: kentän toisessa reunassa on katapultti, jolta ilmaan singahtamisen jälkeen tomaattiparka on ohjattava tuulettimien ja ponnahduslautojen avulla toisessa reunassa odottavalle liukuhihnalle. Pelaajan on sijoitettava nuo apuvälineet niin, että tehtävä onnistuu. Ongelmana ovat erilaiset esteet ja liikkuvat vempaimet, joiden ohi tomaatti on saatava. Terry ei myöskään kestä kovin suurta pudotusta purskahtamatta pureeksi.

Kyseessä on siis ongelmanratkaisupeli. Useimmat kentät kuitenkin voi käytännössä ratkaista yrityksen ja erehdyksen kautta, vaikkakin tietty idea ratkaisutavaksi on oltava. Aika- ja yritysrajat ovat erittäin löysät ja siinä mielessä täysin turhat. Ja vaikka aika tai tomaatit loppuisivatkin, peliä pääsee jatkamaan heti samasta kohdasta. Jokaiselle sadalle ruudulle on lisäksi oma salasana. Peliä pelataan varsin sujuvasti hiirellä.

Puzzlepeliksi Bill's Tomato Game on siistin näköinen ja mukavan kuuloinen. Pelaaminen on yllättävän rentouttavaa kunhan perusteet oivaltaa. Puutteena on lähinnä puzzlejen samankaltaisuus. Pitkällä junamatkalla kannettavalla koneella pelattuna peli olisi oiva ajantappaja, kotikuvaruudulla sen lumovoima ei ole riittävä. Paketin mukana tulee joka tapauksessa vuoden lisukkeena 12 grammaa Heinzin herkullista ketsuppia. Kuka sanoikaan, ettei alkuperäisen pelin osto enää kannata?

80