Bit.Trip Core (Wii)

Tekno- ja retrohörhöjen lippua heiluttava Bit.Trip-sarja keskittyy yksinkertaiseen, surrealistiseen pelaamiseen eikä Core-osa petä, vaikka kontrollit ovatkin Beat-osaa monimutkaisemmat.

Ruudun keskellä olevan ristin sakara kasvaa ruudun reunaan asti, jos painaa samaa suuntanappia Motessa. Kun kasibittimäisen konebiitin tahdissa lähestyvä paksu pikseli osuu linjaan, painetaan nappia ja kajareista kajahtaa terävä blip. Bit.Trip Core painottaa voimakkaasti ajoitusta ja rytmitajua. Kuuppaa sekoitetaan neljästä eri suunnasta lähes samaan aikaan lähestyvillä biittipikseleillä. Maalinseurantajärjestelmäni tilttasi siinä vaiheessa, kun pikseleihin ilmaantui kierteitä ja aaltoilua.

Jatkuvasti kohoavan pistebonuksen myötä yleisilmeestä tulee yhä näyttävämpi ja näyttävämpi. Virheiden myötä värit ja musiikki kaikkoavat Bit.Trip Beatin tapaan kokonaan. Jos nokkela audiovisuaalisen vyörytyksen vaimentaminen ei auta, pommi tyhjentää ruudun kertalaakista. Mustavalkoiselle ruudulle kasautuneet virheet lopettavat pelin.

Veikeä ja vaikea Bit.Trip Core vaatii edeltäjänsä tapaan kulmikkaan tekno- ja retroestetiikan ymmärrystä ja arvostusta. Samankaltaisesta ulkomuodosta huolimatta Bit.Trip Coren omalaatuinen ohjaussysteemi tarjoaa erilaisen kokemuksen kuin Bit.Trip Beat. Coren ohjaussysteemi ei ole yhtä orgaanisen luonteva kuin Beatissa, mutta mitä pienistä. Jään odottamaan huiman Bit.Trip-saagan jatkumista suurella mielenkiinnolla.

87

Lisää aiheesta