Blaster Master: Overdrive (Wii)

Kasibittireliikkien kasvojenkohotusvuorossa on matolaatikko-Nintendolle julkaistu Blaster Master. Sunsoft ei ole sorkkinut vanhuksen sisuskaluja, vaan tuutannut turvan täyteen botoxia. Grafiikkapäivityksellä Blaster Master on lähes identtinen alkuperäisversionsa kanssa, mutta sormikramppeja aiheuttava ohjaaminen on täysin uusi tuttavuus.

Yksinäinen tiedemies lähtee taisteluun planeetan vallannutta virusepidemiaa vastaan. Pöpö on muuttanut Tellusta kansoittavat karvaturrit hyönteisiksi, hirviöksi tai epämääräisiksi niljakkeiksi, joten jonkun on turvattava ihmiskunnan tulevaisuus.

Kärpäslätkän sijaan tuholaisaallot torjutaan tykkitornilla varustetun auton puikoissa. Pirssillä seikkaillaan sivulta kuvatuissa tasoloikkaosuuksissa ja pelin toinen puolikas koostuu köyhän miehen Gauntlet-kloonista. Blaster Master on paljon velkaa Metroidille, sillä sankari seikkailee kutakuinkin avoimessa pelimaailmassa. Kaikki luolastot on selvitettävä, mutta suoritusjärjestyksen saa valita näennäisen vapaasti. Tietyistä esteistä ei pääse eteenpäin, ennen kuin varustus on päivitetty riittävälle tasolle.

Alkuperäinen Blaster Master oli eräs aikakautensa klassikoista, joten uusversiolla on suuret kengät täytettävänään. Valitettavasti loikkapelin tärkein puoli on ryssitty käytännössä kokonaan, sillä kontrollit ovat sietämättömän surkeat. Kaikkea toimintaa vaivaa pieni viive, joka tekee tarkkuutta vaativasta pompinnasta helvettiä.

Kaiken lisäksi nappulat on sijoiteltu päin persettä. Pelaaminen onnistuu ainoastaan poikittain asetetulla Wiimotella ja oikean painikkeen löytäminen toiminnan tiimellyksessä vaatii todellisia sormiakrobaatin taitoja. Tasot on suunniteltu hyvin, mutta tällaisella ohjattavuudella niiden selättäminen on suoraan verrattavissa lasinsirujen syömiseen.

Nettilähteiden mukaan Sunsoft on luvannut tuutata ilmoille päivityksen, joka järkevöittää ohjausta. Tätä ennen peliä ei voi suositella edes kovimmille retromiehille, sillä tämän tasoloikkavaarin kärsimä kihti on kroonista sorttia.

65

Lisää aiheesta