Blizzard menettänyt 5 miljoonaa pelaajaa vuodessa

Blizzard on menettänyt vuoden aikana 5 miljoonaa aktiivista pelaajaa. Tieto paljastui Activision-Blizzardin osavuosituloksesta. 

Tilivuoden 2021 alun tuloksessa Blizzardilla on aktiivisia käyttäjiä 27 miljoonaa kuukaudessa, mutta vuoden 2020 alussa heitä oli vielä 32 miljoonaa. Parhaimmillaan Blizzardilla on ollut kuukaudessa pelaajia 41 miljoonaa vuonna 2016, kun Overwatch oli juuri julkaistu. Overwatchilla oli silloin 25 miljoonaa pelaajaa kuukaudessa, World of Warcraftin pelaajamäärät olivat nousussa ja Hearthstonellakin pelaajamäärillä mitattuna menossa ennätysvuosi.

Varsinaisessa tulosjulkistuksessa Activision-Blizzard teki 2,275 miljardin dollarin liikevaihdon Q1 2021:ssä. Voitto kertyi 619 miljoonaa dollaria eli noin 514 miljoonaa euroa.

Tuloksessa mainittiin Call of Dutyn, World of Warcraftin ja Candy Crushin menestyneen odotettua paremmin. Diablo II: Resurrectedin näkymiä kuvattiin erinomaisiksi, sillä pelin testaajilta tullut palaute on ollut positiivista ja pelaajamäärät rikkoivat Blizzardin alftatestien aiemmat ennätykset. Tulosjulkistuksen yhteydessä Activision-Blizzard korjasi koko vuoden tulosennustettaan ylöspäin.