Block Breaker Deluxe (Wii)

Nolan Bushnellin 1970-luvun alussa ideoima Pong on toiseksi vanhin kaupallinen videopeli, eikä saman miehen teemaa laajentanut Breakout-muurinmurtaja tule kovin kaukana perässä. Mäiski pallo mailalla palikkamuuriin -genre kiteytyi lopulta Taiton tyylikkääseen Arkanoidiin: iso liuta erilaisia kenttiä, vänkiä bonuksia ja useita palloja samaan aikaan. Lajityyppi koki 1990-luvulla renessanssin kotimikrojen ilmaispeleinä. Luulisi, ettei teemasta irtoa enää mitään uutta.

Mobiilipuolella syntynyt Block Breaker Deluxe tyytyy kohtaloonsa, se ei edes yritä löytää muinaiseen aiheeseen tuoretta näkökulmaa. Ja vaihteen vuoksi se passaa vallan mainiosti, sillä Block Breaker Deluxe piiskaa vanhat ainekset vetävään kuosiin. Discolla, räikeillä kasariväreillä ja -fiiliksillä ratsastava Gameloftin pallottelu eroaa massasta edukseen massiivisella bonusvyöryllä, hirmuisella pallorumballa ja erinomaisilla kontrolleilla. Wiimotella osoittelu sopii mailan ohjaukseen vähintään yhtä hyvin kuin hiiri.

Palikanrikkoja Deluxe ei ole muutamista kiperistä kentistä huolimatta kovin vaikea, sillä jatkomahdollisuuksissa ei pihistellä. Jos ja kun kymmenen elämän satsi loppuu, pisteet muutetaan elämiksi ja meno jatkuu samasta kentästä. Vaikeustason ruuvaaminen ylöspäin ei olisi pahitteeksi, sillä lähes rajattomien lisäelämien myötä Block Breaker Deluxe on liian helppo ja harmiton (vähän kuin koko 1980-luku). Viihdettä piisaa vain pariksi illaksi.

77

Lisää aiheesta