Blue Toad Murder Files: Episodes 1 & 2 (PS3)

Buzz-visailupeleistä tunnetun Relentless Softwaren Blue Toad Murder Files on kuuteen episodiin jaettu murhamysteeri. Jokaisessa telkkarisarjamaisessa osassa ratkaistaan yksi Little Riddlen idylliseen maalaiskylään sijoittuva rikos. Huumoria, karikatyyrihahmoja ja hulvattomia brittiaksentteja tihkuva tarina muodostavat omalaatuisen pulmapelin.

Blue Toad Murder Filesissa kuunnellaan todistajien kertomuksia, ratkotaan mysteeriin liittyviä pulmia ja vastataan tapauksen kulkua valottaviin kysymyksiin. Todistajat kertovat mitä haluavat, sillä heidän turinointiinsa ei pääse vaikuttamaan mitenkään. Runsaan tunnin mittaisen episodin päätteeksi neljä epäiltyä laitetaan riviin ja pelaajat valitsevat tietojensa perusteella syyllisen.

Moninpelissä pulmat ratkaistaan vuorotellen, mikä ei estä vieruskavereita ottamasta äänekkäästi osaa ratkaisuun. Virheetön ja nopea päättely palkitaan kultamitalilla, hopea- tai pronssimitali lätkäistään plakkariin juontajan kenttäkettuilun säestämänä. Englannin taito on osallistumisen minimiedellytys, vaikka tarina sopii muuten lapsille.

Tehtävät vaihtelevat helpoista parin minuutin palikka- ja matikkapulmista vartin nieleviin kiperiin sanaongelmiin tai kuva-arvoituksiin. Juoni ja probleemat ovat näppäriä ja mielenkiintoisia, mutta vain ensimmäisellä kerralla. Uusintakierroksilla syyllinen ja pulmat pysyvät täsmälleen samoina, joten Blue Toad Murder Files on kertakäyttöviihdettä. Fakta ei vähennä uunituoreen Sinisen rupikonnan murhatiedostojen hupaisuutta ja viihdyttävyyttä.

80